I need a hero!

Spred ordet

Igennem historien er det de store begivenheder, som skaber helte. Det er, når tingene brænder sammen, at de sande enere kan træde i karakter, og gøre den afgørende forskel på slagmarken, i brændpunktet, og på fodboldbanen. I Brøndby gør vi en dyd ud af, at hylde fællesskabet og altid fastholde princippet om, at ingen er større end klubben. Disse værdier vil altid være gældende, men på lørdag har jeg brug for en helt. Jeg har brug for en spiller, som hæver sig selv op over det almindelige og bliver den afgørende faktor i striden på banen.

Jeg synes, at vi har spillere, som kan afgøre fodboldkampe på egen hånd. Michael Krohn-Delhi har det touch som gør, at han kan bringe sig selv i en
situation, hvor han kan score målet, som er afgørende. Mikkel Thygesen har et langskud, som kan være ustoppeligt, – og Rommedahl har den nødvendige speed, som gør ham i stand til, at lægge modstanderne bag sig. Så vi har spillerne, ingen tvivl om det, men spørgsmålet er – har de en ambition om at være en helt.
 
Jeg synes, at jeg har oplevet, at der er en stor homogenitet i Brøndbys spillertrup, på trods af de svingende resultater. Jeg glædes over at se, at holdet virkelig er et hold, som står sammen, – også i modgang. Men jeg har også brug for, at mærke, at de ved, at intet af denne sammenhold går
tabt, selvom én spiller griber muligheden og sætter sig selv forrest, når chancen byder sig. På Sydsiden står jeg sammen med vennerne, og vi elsker holdet, for det hold det er, – men vi begejstres også over spillerne, når de for et øjeblik glemmer hensynet til de andre, og spiller spillet for, at lave den ultimative individuelle præstation. For vi ved, at det der hæver fodbold op over hverdagens almindeligheder er de øjeblikke, hvor en spiller sætter
sig selv i scene og er parat til, at ofre sit eget rennomé for storhedens skyld.

For sådan må det være, hvis man vil indtage rollen som helt. Man må være villig til, at tage risikoen for at mislykkes, – og det er netop her, at Brøndbys værdier træder ind, som et psykisk sikkerhedsnet for, at vi vil aldrig bebrejde dem, som tør at tage chancen, og vi vil aldrig vende ryggen til dem, som som søger muligheden for det sublime.

Jeg ønsker mig et uforglemmeligt øjeblik på lørdag, – et af den slags, som der vil blive snakket om og husket i lang tid, – jeg har brug for en helt i kampens hede, så jeg bagefter kan hylde hele holdet og se ham atter indtage sin naturlige plads i fællesskabet, som den spiller der ved, at helte kun kan opstå i eventyrlige omgivelser…
 
God kamp på lørdag, Forza Brøndby.

Skrevet af

Spred ordet