10 måder at være Brøndby-fan på i en corona-tid

Corona-pandemien ser ikke ud til at slippe sit greb om verden lige foreløbig. Derfor er der alle mulige gode grunde til at tænke ud af boksen i forhold til at være fodboldfan

(Bragt i samarbejde med brondbylister.dk)

Brøndby-fans har til trods for corona mange muligheder for at dyrke deres passion for klubben og støtte op på alle mulige måder.

Her får du 10 måder, du kan være Brøndby-fan på i en sur tid, hvor det ikke er muligt at komme på stadion og se noget bold med vennerne.

1) Købe støttebilletter til kampe, du ikke kan se på stadion

Du støtter klubben, lokalmiljøet og fællesskabet, når du køber støttebilletter til kampene, hvor COVID-19 har lukket af for tilskuere på stadion i tæt samarbejde med den danske regering.

Billetterne koster 100 kroner stykker, hvoraf de 90 går direkte til klubben. Sydsiden blev udsolgt, da støttebilletterne blev sat til salg første gang.

Når stadion så bliver åbnet for tilskuere igen, bliver støttebilletterne fordelt mellem sociale organisationer på Vestegnen. Du kan dermed sørge for en fodboldoplevelse for de værdigt trængende i samfundet.

Stoltheden er kolossal – og støtten ligeså.

2) Dyrke nostalgien på YouTube

Brøndby IF er en klub med en historie, der er rig på succeser. De fleste ligger godt nok nogle år tilbage i tiden. Derfor må der være mange yngre fans, som ikke har oplevet de absolutte stjernestunder i deres levetid.

Thomas Møller har lagt masser af Brøndby-kampe op på YouTube i deres fulde længde. Du kan både gense 5-0-sejren over FCK fra 2005, eller da Bayern München blev besejret i Brøndbys Champions League-debut.

De timer, du ikke skal bruge på transport til stadion og ophold i fanzonen, kan du passende bruge på at (gen)se Brøndbys største bedrifter på skærmen.

Foto: Robert Hendel

3) Tømme shoppen – iført mundbind

Brøndby Stadion er adgang forbudt for tilskuere, men Brøndby Shoppen har stadig åbent. Godt nok kan man ikke lukke et ubegrænset antal fans indenfor, men det går nok alligevel.

Hvis du vil have noget konkret for de penge, du lægger i klubben, kan du passende købe merchandise og sportstøj med Brøndbys logo og farver.

Det er naturligvis også muligt at handle online. En nem måde at købe julegaver på til fans af Brøndby IF.
Hvis du synes de nyeste spillertrøjer er for dyre, finder du også tidligere modeller til under halv pris.

De er jo gule og blå alligevel.

4) Lytte til podcasts

Antallet af interessante podcasts om alt mellem himmel og jord er eksploderet i løbet af de seneste år.

Du kan derfor også finde en masse podcasts om fodbold med danske værter – problemet er bare, at der ikke er timer nok i døgnet til at høre det hele.

Danmarks dejligste klub er naturligvis også repræsenteret med sine egne fan-podcasts:

BrøndbyLyd med Nanna Møller Karlsen som vært, udkommer hver uge og har et stort antal faste lyttere. Her får du stort og småt omhandlende Brøndby IF.
Der er både faste og specielt inviterede gæster, som kommer omkring alt det blå/gule fra Københavns Vestegn.

Den Gamle Hytte med journalisterne Morten og Michael udkommer også hyppigt. Det er to erfarne Brøndby-fans, der vender aktuelle og knapt så aktuelle emner.
Herudover kommer Lars Feist, som er træner i 2. Divisionsklubben Holbæk B&I og mangeårig Brøndby-fan.
Det er 100% partisk og 100% gult og blåt, som det hedder sig i præsentationen.

Sydsiden Stemme er endnu en fan-podcast med værter, som er klare i spyttet omkring situationen i hjerteklubben.
Denne podcast udkommer dog knapt så hyppigt – men har også klart sin berettigelse i Brøndby-universet.

Foto: Robert Hendel

5) Læse bøger om Brøndby IF

Hvis du er en af dem, som holder af en god gammeldags bog, man kan købe i boghandlen eller låne på biblioteket, så findes der heldigvis masser af interessant læsestof om Brøndby IF.

Her er et lille udsnit:

‘Formanden’ af Jens Jam Rasmussen fortæller historien om Per Bjerregaard fra hans ankomst til Brøndby og helt frem til slutningen af 00’erne, hvor en anden bog tager over.

‘Vi står her stadig’ er det nyeste bud på en gennemgang af en periode i og omkring klubben fra Vestegnen.
Danmarks eneste Brøndby-journalist på fuldtid, Nanna Møller Karlsen, er dykket ned i det forgangne årti 2010’erne.

‘Eventyret om Brøndby’ af Knud Lundberg er en ældre sag.
Her gennemgås bl.a. Brøndbys historisk flotte tur ud i Europa med Morten Olsen som træner i begyndelsen af 1990’erne. Hvis du finder den i et antikvariat, er det bare med at slå til.

‘Per Nielsen: 4 – Brøndby for evigt?’ er legendens hudløst ærlige fortælling om tiden på banen og den svære tid, der fulgte efter karrierestoppet.
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når PerPer fortæller anekdoter fra et langt liv i gult og blåt.

Andre bøger, du kan dykke ned i – nogle er lettere at få fat på end andre:

‘Brøndby IF 1964-2014’
‘Aktion Aktion Aktion’
‘Drengene fra Vestegnen’
‘Brøndby Forever’
‘Fra landsbyhold til Europa-klasse’
‘Brøndby IF … Fordi de ville’
‘Brøndbys bagmænd’

God læselyst!

Nanna Møller Karlsen har skrevet bogen ‘Vi står her stadig’. Foto: Robert Hendel

6) Blive medejer af klubben via aktier

Du kan købe en lille (eller større) del af fodboldklubben Brøndby IF ved at investere i aktier.

Det er selvfølgelig en risikabel affære, da aktiekurser går op og ned med tiden. Dine investerede penge kan altså blive både mindre og mere værd.

Det er jo ingen hemmelighed, at økonomien i Brøndby IF ikke er den bedste og ikke har været det længe. Sportsdirektør Carsten ‘CV’ Jensen er bl.a. ansat til at være med til at rette op på den side af sagen.

Sportslig succes og sorte tal på bundlinjen skal gerne gå hånd i hånd på den lange bane. Det er noget, du kan spekulere i, hvis du investerer i aktier i Brøndby IF.

Kursen er meget langt nede i skrivende stund og der er langt op til tidligere tiders optur – også på Børsen.

Som ejer af mindst 5.000 aktier i Brøndby IF bliver du medlem af Aktionærklubben, som indebærer følgende fordele:

– 6 gratis billetter pr. sæson til Brøndby IF’s hjemmekampe i Alka Superligaens grundspil
(gælder ikke til kampe mod FC København).
– Invitation til årligt informationsmøde med den sportslige ledelse. Dette møde er eksklusivt for aktionærklubbens medlemmer.
– 1 gavekort på 100 kr. til Brøndby Shoppen, som udleveres ved henvendelse til billetter@brondby.com.
– Mulighed for tilkøb af 2 x 4 VIP-billetter i Vilfort Lounge (inklusiv mad og drikke) pr. sæson i grundspillet for 495 kr. per billet (gælder dog ikke til kampe mod FC København).

Med en kurs på ca. 0.35 pr. aktie kræver det ikke meget hovedregning at finde frem til, at det er ret billigt at blive medlem af aktionærklubben i disse tider.

Og så kan det jo være, at du tjener en mindre formue, når Brøndby IF en gang i fremtiden måske sætter sig på den danske fodboldtrone igen.

7) Tjekke hjemmesider om Brøndby IF

Brøndby IF er en klub, du kan læse nyheder og baggrundsartikler om på daglig basis. Der findes et væld af hjemmesider om drengene i gult og blåt samt alt hvad, der har med sagen at gøre.

Lad os tage et kig på udvalget:

brondby.com: Også kaldet ‘den hemmelige’ da det ihvertfald ikke er på klubbens officielle hjemmeside, man finder løse rygter og mere kulørte historier.

brondbysupport.dk: Den officielle fanklub disker op med både blogindlæg om fankulturen, fotoalbums, merchandise og information om udebaneture og medlemsskab til en absolut rimelig pris.

brondbystats.dk: Absolut en yndlingsside for statistiknørder i alle aldre.
Her får du fakta fra nærmest ALLE Brøndby-kampe i historien. Ønsker du at tjekke startopstillinger fra sæson 1987, er det altså her, du skal tjekke ind.

brondbylister.dk: Et mindre og uafhængigt medie, som behandler Brøndby IF i et listeformat.
Her finder du toplister i masser af perspektiver og blogindlæg med forskellige vinkler.
En side med fokus på både den nostalgiske vinkel og hvad, der sker lige nu og her.

3point.dk: Fan-medie, der dækker klubben bredt i både stort og småt.
Du kan opdatere dig på både kvindernes kampe, ungdomsfodbolden, og så er man også hurtig på aftrækkeren, når der dukker interessante historier op på andre medier. Tjekker du 3point.dk morgen og aften er du godt orienteret, når det kommer til tingenes tilstand i Brøndby IF

brondbysupport.dk er en blandt flere hjemmesider, du bør sætte bogmærke ved i din browser

8) Drøm dig væk vha. musikken

Brøndby IF har også givet inspiration til ikke så få sange i årenes løb. Det er turen værd at skrue højt op og drømme sig tilbage til et velbesøgt Brøndby Stadion med disse sange:

– Savage Affair: ‘Brøndby Stomp’
Bukkake Humor Polizei: ‘Hjerterne er gule’ osv.
– Stig Møller: ‘Nu får Brøndby mål’
– Van Halen: ‘Jump’
– Pantera: ‘Domination’ Efter 3:52 vil den sikkert lyde bekendt.
– ‘Brøndby Hymnen 2008’ Bliver godt nok ikke spillet på stadion længere, men mange holder stadig af den.
– Elvis Prestley: ‘Can’t Help Falling in Love’
– Brøndby-holdet: ‘Vi er Brøndby’ 80’er-sang, der stadig holder 100% den dag i dag.

Herudover kan du jo passende holde sangstemmen ved lige med de mange sange, der synges på tribuner rundt i hele landet, når Brøndby kommer på besøg.

Besøg brondbysange.dk for at lære teksterne udenad.

9) Deltag i debatten på de sociale medier

Der mangler bestemt ikke Brøndby IF på de sociale medier. Både Facebook, Twitter og Instagram er rigt repræsenteret med personer, grupper, konti osv. der har med Drengene fra Vestegnen at gøre.

Du kan deltage i ophedede debatter eller bare læse med i tråde, du finder spændende. Der er også et kæmpe online fotoalbum at dykke ned i, som vil få minderne til at vælte frem.

Måske du ovenikøbet kan finde dig selv i en noget yngre udgave iført Brøndby-trøje med yndlingsspillerens navn på ryggen?

Foto: Robert Hendel

10) Planlæg fremtiden i gult og blåt

Det burde være sikkert og vist: Der kommer en tid, hvor corona-pandemien er overstået og vi igen kan samle os på tribunerne i stort antal.

Du kan fordrive ventetiden med at tænke nogle tanker om fremtiden. Vil du tage med på flere udebaneture? Har du den rette plads på stadion? Skal du til at investere i sæsonkort? Vil du give et nap med i tifo-gruppen? Har du ambitioner om at give den som capo, der får hele Sydsiden til at synge med? Hvad med at blive frivillig i boderne? Osv.

Eller vil du bare have lov til at fortsætte dit engagement, som det var, før corona satte en stopper for alt for meget af det sjove ved fodbold?

Coronapandemien har givet tid til eftertanke. Brøndby IF kommer styrket ud på den anden side. Det vidner over 30.000 solgte ‘Aldrig Alene’-trøjer om og et ligeledes højt antal solgte støttebilletter samt kærlighedserklæringer i alle dele af landet.

Vi ses på stadion – før eller siden!

SE OGSÅ

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her