Vi har et fælles ansvar for at samle og ikke splitte!

Spred ordet

Dette er et privat blog-indlæg, som ikke nødvendigvis afspejler Brøndby Supports officielle holdninger.

Sikke en tid vi har været igennem på det seneste…

Et derby med uacceptable tåbeligheder fra en mindre flok, der fik sat mediemøllen i gang og fik givet en kollektiv straf til alle Brøndbyfans.

Et transfervindue med mange kommentarer om vores sportsdirektør – nogle måske berettiget, med den viden vi som mening fan har, men andre helt uhørte. Her efterfølgende kan det vel betegnes som et af de bedste i mange, mange år.

Rigtige Brøndby-drenge
Kort før kampen mod OB bød jeg (på vegne af Brøndby Support) Daniel Wass velkommen hjem med ordene:

”Vi er mange, der er rigtigt glad for at have dig tilbage igen” – og han svarede, at han ”også var rigtigt glad for at være hjemme igen”.

Jeg har været en del af Brøndbys fan-miljø i rigtigt mange år, og lige netop Daniel Wass (og også en anden rigtig Brøndbydreng: Mike Jensen) oplevede desværre i deres helt unge år at blive buhet af, af en mindre gruppe blandt vores egne fans. Hvilket var en helt uhørt opførsel dengang, som jeg var dybt uenig i, men i dag er der heldigvis sket en kæmpe forandring, hvor vores egne Masterclass-spillere bliver båret frem i stedet.

Vi har i de sidste mange år haft en fantastisk holdning til det at bakke vores hold og spillere op. Når vi møder modgang, synges der blot endnu højere – jeg er helt vild med denne holdning! For det er sgu da lige netop der, at opbakningen betyder mest!

Spillere med fck-baggrund
Vi har igennem tiden haft spillere, der er kommet enten direkte fra fck eller som har haft spillet for dem før de kom til Brøndby (og selvfølgelig også den anden vej). Det er sgu mærkeligt som fan at skulle stå og synge på en spiller, som man tidligere har sunget imod. Det er sgu bare noget rod for os fans!

Det har også sjældent været med kæmpe succes, men enkelte har da sat ret store aftryk på os Brøndbyfans. Karim Zaza, der bl.a. gjorde, at vi sendte Schalke 04 ud af UEFA-cuppen i 2003. Allan Nielsen, der i 1995 blev købt direkte fra fck, og som blot halvandet år senere blev hyldet med en kæmpe tifo lige umiddelbart efter et af de værste nederlag i klubbens historie. Martin Albrechtsens navn får nok også glade tanker i gang med hans mål, der sikrede os en derby-sejr i 2015 og fik gladiator-tifoen op igen efter kampen.

2015-09-27_at_13-11-04_DSC_8104-2x

Modtagelse af vores nye spillere
I morgen har vi 2 nye spillere med i truppen. Den ene med et navn, der med sikkerhed har givet udfordringer for dem, der skriver spillersangene, og den anden, der i foråret blev kåret til Superligaens profil.

Foråret profil i Superligaen i 2022 hedder Nicolai Vallys. Han har brændt banerne af for Silkeborg de sidste år, og lader til at være lige netop den type spiller, som vi har manglet. Han har ikke spillet i fck, men han er vokset op på Østerbro, har stået på Sektion 12 og har udtalt sig positivt om både fck og om Brøndby.

Det har desværre sat gang i en masse, og vores store Brøndby-fællesskab er blevet trukket i hver sin retning, hvor yderpunkterne desværre står alt, alt for langt fra hinanden.

Fra det ene yderpunkt:
Dem der skriver had-beskeder til Brøndbyspillere er ikke rigtige Brøndbyfans!

Til det andet yderpunkt:
Dem, der vil synge på en ny spiller fra dag 1, trods at han har stået på Sektion 12 i Parken er bare nogle jubelidioter, der ikke fatter noget som helst!

Had-beskeder til Brøndby-spillere hører simpelthen ingen steder hjemme, men jeg er sikker på, at der også her er tale om, at det er de få, der tyer til dette og ikke de mange.

Disse had-beskeder har forståeligt fået mange op af stolen – og også ud på de sociale medier, men trods vores fælles kærlighed for Brøndby IF, så skal vi huske på, at vi også er forskellige – og heldigvis for det!

Jeg forventer ikke, at der er lavet en spillersang til Nicolai Vallys til i morgen. Men selvom jeg helst så, at alle der har valgt at trække den gule trøje over hovedet får opbakning fra dag 1, så forstår jeg, med mine mange år i fan-miljøet godt, at nogle har det rigtigt svært med dette.

I vores store Brøndby-fællesskab skal der selvfølgelig være plads til, at man har forskellige holdninger, men vi har alle et ansvar for, at vi prøver at samle i stedet for at splitte.

Så når der på det udsolgte udebane-afsnit i morgen skal bakkes op om vores fælles klub, Brøndby IF, så håber jeg, at samtlige husker, at uanset at der er forskellige holdninger til nogle ting, så har vi et fælles ansvar for, at Brøndby IF sikres den bedst mulige opbakning.

 

 

Skrevet af

Spred ordet