Brøndby Women Fanklub


Brøndby Women Fanklub er et autonomt udvalg og fungerer som selvstændig fanklub med selvbestemmelse under Brøndby Support.

Brøndby Women Fanklub og Brøndby Support indgik i efteråret 2023 et samarbejde for at skabe bedre sammenhæng i fankulturen omkring Brøndbyernes IF til at række længere ud end bare superligaholdet og Masterclass. Brøndby Women Fanklub er en dedikeret stemningsgruppe/fangruppering, som kæmper for at være en positiv indflydelse i udviklingen af fanscenen for Brøndbys bedste kvindehold, samt at sikre positiv fokus på alle de mange kvinde/pigespillere som træner hver uge i Brøndbyernes IF.

Fanklubben er startet i sommeren 2023 på initiativ af mangeårig Brøndbyfan Tobias Nielsen, som har en lang historie med Brøndby IF og Brøndby Support med familiær tilknytning til foreningen gennem frivillige ildsjæle som Kent Aabjerg Nielsen og Sara Nysum Dejrup, som i mange år var faste frivillige i Brøndby Support. Tobias Nielsen optræder endvidere i Brøndbylyd Women, hvor han er ugentlig ekspert, og har skabt den spæde start på stemningen for Brøndby Women gennem det seneste års tid, og har nu taget det til næste step for udviklingen af fanscenen i Brøndbyernes IF og forsøger at påvirke resten af dansk kvindefodbold til at gå i samme retning. Udover Tobias har Jacqueline Berry, Kristian L G Nielsen og Rasmus Augustesen også spillet en stor rolle i tilblivelsen af stemningen og fanklubben.

Brøndby Women Fanklub kæmper for at sætte fokus på kvindefodbolden i Danmark og derigennem også for at få Brøndbyernes IF til igen at være forgangsklubben, når vi taler om dansk Kvindefodbold, som vi var det igennem 00’erne, hvor Brøndby Women for alvor blev sat på landkortet. Siden tilblivelsen i 1971, er det blevet til 12 mesterskaber og 11 pokaltitler. Holdet har endvidere fine europæiske meritter. Holdet nåede i 2003-04 sæsonen til Semifinalen i det daværende Champions League, som hed Womens Cup. Dertil kom holdet også til semifinalen i 06-07 og i 14-15 sæsonerne. Holdet havde fra 2003-2021 været i Champions League hvert eneste år indtil stimen blev brudt i forbindelse med Champions League reformen i 2021.

Kvindefodbolden har udviklet sig stærkt igennem de seneste 10 år, og har for alvor taget fart i udviklingen i Europa gennem de sidste 3-4 år. Til Verdensmesterskaberne i 2019 i Frankrig, var der solgt omkring 1.1 millioner billetter. EM 2022 i England satte tilskuerrekord i en Uefa turnering med finalen på Wembley, hvor 87.192 tilskuere overværede finalen. Til VM i 2023 i Australien og New Zealand blev der solgt intet mindre en 1.8 millioner billetter til mesterskabet, og Danmarks landsholds kamp mod Australien er i seertal overgået herrernes Champions League finale, og formel 1s seertal.

Tallene taler sit tydelige sprog, og derfor er det nu tid til at få sat fart i udviklingen i Brøndbyernes IF, så vi igen kan være med i det fine selskab. Dette kræver investeringer i Brøndby Women, Brøndbyernes IF Pigetalent og flere folk som kommer til kampene, køber spillertrøjer med kvindespillerne på ryggen, og deling og tale om kvinderne på diverse medier.

Brøndby Women er tilstede på flere sociale medier, herunder Facebook, Instagram og Twitter (nu kendt som X). Dertil er det muligt at kontakte fanklubben på mailen brondbywomenfanklub@bif-support.dk.

Vil du være en del af Brøndby Women Fanklub, så meld dig ind nu gennem Brøndby Support, hvor du kan få et medlemskab for kun 50kr til Brøndby Women Fanklub, eller et kombinations medlemskab til både Brøndby Women Fanklub og Brøndby Support for kun 225kr.
Du kan læse mere om medlemstyperne her: Bliv medlem

Brøndby Support og Brøndby Women Fanklub samarbejder om at arrangerer busture til udebanekampe, at sætte fokus på stemningen til kvindekampene. Så køber du et medlemskab til Brøndby Women Fanklub, eller et kombinations medlemskab, så støtter du udviklingen af fanscenen hos Brøndby Women. Brøndby Women Fanklub arbejder endvidere sammen med Fanafdelingen om at få bragt kvindefodbolden på dagsorden i Brøndby IF og i dansk fodbold.

Værdier
Sammenhold, fællesskab, inklusion, lige vilkår.

Fokusområder:
Brøndby Women stemningsskabelse.
Brøndby Womens vilkår.

Mission
At skabe de bedste rammer for udviklingen af kvindespillere og trænerer i Danmark.

At skabe de bedste rammer for danske fodboldfans af kvindeligaen, samt hvor end Brøndby Women spiller sine kampe.