På afveje med at samle fællesskabet!

Spred ordet

Dette er et privat blog-indlæg, som ikke nødvendigvis afspejler Brøndby Supports officielle holdninger.

I lørdags følte jeg et behov for at sætte ord på nogle ting omkring vores fælles klub. Det kom der denne blog ud af:

Jeg prøvede at opfordre til samling i stedet for splittelse:

”I vores store Brøndby-fællesskab skal der selvfølgelig være plads til, at man har forskellige holdninger, men vi har alle et ansvar for, at vi prøver at samle i stedet for at splitte.”

Der var stort set kun positive tilbagemeldinger på denne blog – på nær lige en enkelt fck-fan, der forsøgte at lave grammatik-korrektur, da jeg ikke havde skrevet fck med store bogstaver. Tænker dog, at vi har større problemer i verden 🙂

Men man må da lige sige, at det online gik den stik modsatte vej, og alt fra sobre meninger til fuldstændigt uhørte kommentarer er røget afsted mod medfans i vores fælles klub! Til en gruppering, der var med i Brøndbys udmelding, hvor der klart blev taget afstand til hadbeskeder til spillerne.

Flot opbakning til Brøndby IF
I går var jeg, sammen med mange andre medfans, på Horsens Stadion for at bakke op om Brøndby IF. Fra min plads bagerst på tribunen oplevede jeg en tribune, der virkeligt gav den gas og som bar spillerne frem til 3 dejlige og velfortjente point.

Inden kampen blev spillerne som vanligt kaldt ned og fik en såkaldt Fenerbahce. Som de er blevet det lige siden, at jeg for over 25 år siden fik vores daværende målmand, Mogens Krogh til at være med på dette nye tiltag, som vi havde set Fenerbahce-fans gøre til deres spillere.

Ingen spillersang til Vallys
Jeg har som capo tilbage i tiden både produceret og sunget for på rigtigt mange spillersange, og indimellem er der garanteret ubevidst blevet glemt en spiller eller 2 fra tid til anden.

Jeg har ikke styr på, om alle i truppen blev kaldt ned i går, men der er i al fald ingen tvivl om, at Vallys IKKE blev det. Hvis man var i tvivl, så er det bare at gå en tur på de sociale medier, hvor folk i meget kraftige vendinger fortæller, at det er for dårligt, og Alpha bliver beskyldt for alverdens ting og sager. Og medierne griber alt de kan, fordi de ved, at det giver dem masser af clicks – som så giver endnu flere kommentarer på SoME – møllen er i gang igen!

Jeg prøvede i lørdags at minde folk om, at der skal være plads til forskellige holdninger, og at vi i stedet for at splitte, alle burde gøre vores til at samle.

Som jeg også skrev i lørdags, så forventede jeg ikke, at der fra Alphas side ville blive startet en spillersang til Vallys i går. Uagtet, at jeg nok selv ville have startet en simpel spillersang til Vallys, hvis jeg havde stået som capo, så har jeg respekt for, at dem som jeg i sin tid overdrog taktstokken til, har en anden holdning.

Nuvel man har et langt større ansvar, som frontpersoner på tribunen, men hvor er vi henne, hvis folk, der frivilligt kommer på tribunen og betaler billet som alle os andre skal påduttes, at de SKAL gøre noget de ikke selv mener, at de kan stå inde for. Uanset hvor uenig, man er i deres holdning, så holder det altså ikke!

Alpha forsøgte at samle – ikke at splitte
Alle, der var på udebane-afsnittet i går kunne se, at Alpha (trods deres egen holdning) ikke afholdt folk fra at starte en spillersang til Vallys. De meddelte deres holdning i megafonen, og det blev modtaget yderst positivt at en meget markant del af tribunen. De forsøgte med dette at samle i stedet for at splitte. Der blev givet plads til at andre kunne starte en sang til Vallys.

Os, der var på tribunen og støtte Brøndby IF gjorde i fællesskab, det vi elsker at gøre: Bakkede Brøndby IF op og førte holdet frem til sejr!

Tingene er sjældent sort/hvide
Jeg ved, at mange har en holdning til Alpha – sådan vil det altid være, når nogen tager ansvaret for at stå i front for opbakningen til Brøndby IF. Og selvom jeg bestemt ikke altid er enig med alt de gør, så kan jeg ikke andet end have respekt for den indsats, der er blevet gjort fra deres side igennem mange, mange år.

Jeg ved om nogen, hvor meget det kræver at skulle udføre det frivillige arbejde, som de laver for Brøndby IF. Jeg ved godt, at tingene ofte bliver malet sort og hvidt op. Sådan fungerer det bare ikke for mig. Der er altid en masse nuancer, som man ikke kender til, hvis ikke man er til stede på tribunerne søndag efter søndag og dermed heller ikke har kendskab til livet på tribunen.

På søndag vil Brøndby Support, ganske som de plejer det, byde vores nye spillere velkommen med blomster m.v. lige op til kampstart.

Og alle dem, der har kommenteret på de sociale medier, omkring at man skal synge til Vallys, møder naturligvis op på søndag og bidrager til, at Vallys bliver kaldt ned med en spillersang og en Fenerbahce, når nu det ikke sker fra centralt hold.

Skrevet af

Spred ordet