Hvor er logikken i det?

Spred ordet

DBU´s diciplinærudvalg har valgt at nedsætte straffen for Krohn-Dehli´s fejlagtige udvisning mod OB, for derpå, at give ham en endnu hårdere straf, fordi han udtrykte sin frustration over selvsamme udvisning i stærke vendinger.

Og så må jeg simpelthen spørge mig selv, hvordan kan man få det til at give nogen som helst form for mening. Krohn-Dehli skulle have modtaget 30 straf-point for sin udvisning, men dette bliver nedsat til 6, – han bliver derefter idømt 28 point for sit sprogbrug, således at han altså ender på 34 point, – altså 4 point højere end udvisningen ville have givet, hvis den havde stået ved magt… virkelig tankevækkende.

Ydermere må det vække undring, at man kan straffe en person, for hans protester mod en uretfærdighed, som man efterfølgende giver ham medhold i. Altså, hør nu her, – hvis Michael Svendsen ikke havde lavet sin oprindelige fejltagelse, som nu bliver underkendt af diciplinærudvalget, så ville Krohn-Dehli jo ikke havde brokket sig, og havde derfor naturligvis heller ikke have fået karantæne. – Det er da himmelråbende absurd…

Uden sammenligning i øvrigt, ville det jo svare til, at løslade Nelson Mandela fordi han har været uretmæssigt fængslet, for derefter at give ham en endnu hårdere straf for hans sprogbrug mod det undertrykkende apartheid-regime.

Og ja, selvfølgelig ved jeg godt, at man ikke kan sammenligne de to ting, og dog alligevel, for ideen om en retfærdig behandling af en dømmende instans er en universel ting. Hvad enten den foregår i skolegården, i retssystemet eller i fodboldverden, så er det uomgængeligt, at man skal følge nogle enkle etiske principper, som handler om, at den lovgivende, udøvende og dømmende magt, i dette tilfælde i kraft af DBU og dets diciplinærudvalg, fremstår som en objektiv instans, som ikke har en forudindtaget holdning til de sager, som den skal bedømme.

I denne aktuelle sag virker det som om, at man ikke, for anden uge i træk, kunne underkende en dommers dømmekraft og tvivlsomme afgørelser, og derved skabe yderligere diskussion om de danske Superliga-dommeres kompetencer. Og derudover virker det virkelig, ikke særlig tilfældigt, at man netop har haft en sag i England om Rooneys udtalelser til et kamera, som også har udløst karantæne. Det kan simpelthen ikke være et sammentræf, at man netop er blevet inspireret til at benytte sig af denne nødløsning, for endnu engang, at redde sig ud af en dommer-fadæse i dansk fodbold.

Jeg savner i den grad, at DBU begynder at tage Superligaen alvorligt og se kritisk på de danske dommere i Superligaen, i stedet for gang på gang, at redde deres noget tyndslidte renommé med tvivlsomme og uvederhæftige domme, ved brug af deres eget diciplinærudvalg.

Og så vil jeg bare slutte af med dette – vi vil vise dem, at uretfærdigheder ikke kan stoppe Brøndby, – vi vil slås, vi vil kæmpe, vi vil sejre… Forza Brøndby….

God kamp på søndag.

Skrevet af

Spred ordet