Nej til derby-tifo, men marchen lever – i høj grad

Fredag eftermiddag fik Brøndby Tifo et endegyldigt nej til søndagens derby-tifo fra FCKs sikkerhedschef og dermed bliver det ikke til den velkendte farvestrålende velkomst til de 11 spillere i blåt og gult på søndag. Og selvom vi langt henad vejen forstår FCKs argumentation, så er vi ikke enige i, at de problemer der findes på tribunerne håndteres bedst med forbud på forbud rettet mod aktive og positivt indstillede fans. Straf dem, der begår forseelserne, ikke dem, der har brugt dag og nat på at skabe en festlig og fredelig ramme omkring kampene.

Når det er sagt, så vil vi også minde vores medfans om, at der har været for mange uheldige episoder i de senere år, episoder der desværre har gjort det til en kamp op ad bakke for det store flertal, der tror på dialog som en løsning på problemerne. Den korteste vej til bedre forhold for fansene vil være, hvis alle hanker op i sig selv og i hinanden og handler med hovedet på skuldrene og ikke under armen. Det behøver ikke altsammen at være strømlinet og kedeligt af den grund.

Fuld skrue på opbakningen til drengene
Slæb de blå og gule farver med til søndagens kamp og stå sammen om at give vokalen en hak opad til styrke Sporting på decibelskalaen. Vi har så ofte før domineret lydbilledet i Parken og der er ingen grund til, at vi ikke også skulle gøre det på søndag. Alt det kræver er, at DU får fingeren ud og kommer i Parken for at give dit allerbedste for Brøndby IF. Og lur os, om vi så ikke også kommer til at dominere visuelt – flag, bannere, halstørklæder, trøjer, hop og fagter i rigelige mængder må denne gang være nok. Det er bare om at komme i gear og bruge krop og mund, så du kampsveder efter kampen – det fremmer også den naturlige tørst inden der skal drikkes sejrsøl.

March
Det er så småt blevet en fast tradition, at når Brøndby IF spiller i Parken, er der march fra Rådhuspladsen. Denne gang er ingen undtagelse. Marchen starter fra Rådhuspladsen klokken 15.30 og DMI lover lige nu tørvejr til den tid. Vi opfordrer alle til at møde op og sætte et blå/gult præg på de københavnske gader med sange, trøjer, flag, bannere og hvad der ellers hører sig til en march.

Ruten kan ses her

Vi har haft en god dialog med politiet op til søndagens derby og vi er fra politiets side blevet informeret om, at de vil møde op med en “blød hat” dialogstrategi og vil forsøge at få marchen til at glide så godt som muligt. Vi opfordrer derfor folk til at tage godt imod ordensmagten og følge deres anvisninger.  

I og omkring Parken
Vi er blevet informeret om, at der til denne kamp vil være stor fokus på visitationen ved indgangen for at forhindre, at der bliver smuglet ulovlige ting med ind på tribunen. Forvent derfor, at der vil være ekstra kø på søndag og gå ind i god tid, hvis du vil være sikker på at komme ind til kickoff. Efter kampen vil der ske en opdeling af fck’s tilskuere og Brøndby IFs fans, hvor fck’s tilskuere vil blive henvist til Østerbro Station mens vi vil blive henvist til Nordhavn Station.

Se eventuelt dette kort, for at finde vej til Nordhavn Station.

God kamp og march til alle søndag – og ikke mindst en fantastisk mandag med det brede smil på.

Brøndby Support

Skrevet af

Spred ordet