Vi opfordrer igen til et fredeligt derby!

Ligesom op til derbyet i maj har vi igen op til søndagens derby afholdt et møde med deltagelse af Københavns Vestegns Politi, Københavns politi, sikkerhedscheferne fra både F. C. København og Brøndby I.F samt repræsentanter fra Brøndby Support og F. C. Københavns Fan Club.

Det glæder os, at det denne gang var Politiet, der selv indkaldte til mødet, samt at det nu er en fast aftale, at der er møder før og efter derbykampe. I både Brøndby Support og F. C. Københavns Fan Club mener vi, at det er ekstremt vigtigt, at vi i fællesskab får vendt diverse ting, så man kan afstemme forventningerne samt forsøge at tage mulige udfordringer i opløbet – og ikke mindst efterfølgende få fulgt op på, hvordan det gik.

Som officielle fanklubber er vi naturligvis interesserede, i at disse kampe afvikles så gnidningsfrit som muligt, og vi har absolut ingen interesse i, at vores medlemmer og fredelige medfans ender i krydsild mellem politi og uromagere, som vi desværre har oplevet flere gange.

Nye værktøjer til Politiet
Frem til derbyet denne gang har det største fokus været på de to nye værktøjer, som politiet har valgt at tage i brug. Henholdsvis tilbageholdelse af udebanefans i op til en time efter kampen er slut samt dobbelt strafzone i et område omkring stadion. Det er værktøjer, der er blevet mulige for Politiet, efter den nye hooliganpakke trådte i kraft.

De fleste af os, er allerede bekendte med tilbageholdelse i forbindelse med europæiske kampe, og det er et værktøj vi fans har været fortalere for også kunne anvendes ved højrisiko kampe i Danmark for at minimere sandsynligheden for uhensigtsmæssige sammenstød, når vi som udebanefans skal forlade stadion.

Det vigtigste for os i den sammenhæng har været, at der skulle meldes klart ud, når det blev taget i brug, at toiletter og boder skal holdes åbne, så længe udebanefans er på stadion, samt at det skulle meldes ud over stadionhøjtalerne, når udefans får lov til at forlade stadion. Så man i teorien kan blive på sin plads, drikke en øl eller vand og vente på, at portene åbner.

Efter slutfløjt vil vi på søndag således opleve, at F.C. Københavns fans vil blive tilbageholdt, indtil politiet har ryddet området, og Brøndbys fans er trukket væk fra området omkring Brøndby stadion.

Både toiletter og boder på i udebaneafsnittet vil selvfølgelig forblive åbne efter slutfløjt.

Vi håber, at dette nye tiltag bliver mødt med forståelse, så værktøjet kan give politiet bedre arbejdsvilkår og større sikkerhed for os fans i forbindelse med afviklingen.

Dobbelt strafzone
Det andet værktøj politiet vil gøre brug af ved kampen på søndag er dobbelt strafzone, som tidligere har været anvendt i forbindelse med Brøndbys kamp mod FC Basel og F.C. Københavns kamp mod Dortmund. Det giver politiet mulighed for at give dobbeltstraf i området omkring stadion inden, under og efter kampen.

I forhold til dobbelt strafzone, så er det ikke noget, vi er fortalere for, da vi ganske enkelt ikke tror på, at hårdere straffe i sig selv løser problemet med ballade til fodbold. Derfor har det været vigtigt for os at få gjort det klart for politiet, at vi har en forventning om, at det kun er noget, der bliver relevant, når det handler om lovovertrædelser, der forbindes til den adfærd, man ønsker at bekæmpe med den nye lov. Sagt på anden måde, det er ikke noget, der skal tages i brug, hvis man fx sigtes for at tisse i en busk.

Både hos Brøndby Support og F. C. Københavns Fan Club stod vi efter sidste derby tilbage med følelsen af, at det hele blev afviklet relativt fredeligt. Vi håber, at vi sammen kan gøre igen, og vi vil derfor gerne anmode alle parter om at genskabe samme gode stemning omkring kampen, så vi igen kan stå tilbage og have bevist, at derbykampe SKAL være en begivenhed med fyldte tribuner – for hele familien.

Brøndby Support og F.C. København Fan Club har hver især udarbejdet nogle nyttige informationer, som vi håber, kan være til gavn og afværge unødvendige situationer både før og efter kampen.

Information til Brøndby fans

Information til F.C. Københavns fans

Vi ønsker alle en god kamp.

/Brøndby Support & FCKFC

Skrevet af

Spred ordet