Kan I garantere for sikkerheden denne gang, FCK?

Brøndby Support har ingen tiltro til Parkens sikkerhedsapparat op til næste weekends derby-kamp.

Selvom 12 personer nu har fået karantæne fra FCK’s kampe for at agere tæskehold ved seneste derby, frygter Brøndby Support alligevel for sikkerheden til næste weekends derby-kamp i Parken.

Efter det seneste derby i Parken den 4. maj 2014 modtog Brøndby Support adskillige beretninger om familiefædre, som ikke var klædt i Brøndby-tøj, der helt umotiveret fik tæsk af organiserede tæskehold på og under tribunen, mens vagterne så passivt til.

I værste fald blev ofrene for volden bortvist, mens voldsmændene fik lov til at blive.

Det er netop den slags scener, som Brøndby Support frygter en gentagelse af. Og derfor er tiltroen til sikkerheden på disse tribune-afsnit i Parken stadigvæk på et minimum her fire måneder senere.

“Vi ser gerne, at der bliver udsolgt, og Brøndby-fans dominerer tribunerne. Alligevel vil vi godt opfordre Brøndby-fans til at tænke sig rigtig godt om, inden de køber en billet til et afsnit, som ikke er dedikeret til Brøndbys fans. Vi tør simpelthen ikke tro på, at FCK har rettet op på sikkerheden siden sidst,” siger Sarah Agerklint, næstformand i Brøndby Support.

Neutrale tribuner bør ikke være et problem

I Brøndby Support undrer man sig desuden over, at man i FC København mener, at det er et problem, at ikke-hardcore fans blandes på tribune-afsnit, som ikke er deciderede fan-afsnit.

Når Brøndby IF og FC København mødes på Brøndby Stadion udgør neutrale tribune-afsnit ikke et problem – det gør de heller ikke andre steder i Skandinavien, hvor der spilles højrisiko-kampe.  

“Der bør til en kamp som denne være mulighed for, at fans, der ikke føler sig tilpas blandt hardcore-fans, kan se fodbold uden at frygte for egen sikkerhed. Det samme gælder de fans, som rent faktisk ikke har et problem med at sidde sammen med modstanderholdets fans, fordi de er venner, familiemedlemmer eller lignende,” siger Agerklint.

Mens Brøndby-afsnittets 3400 billetter blev revet væk på rekord-tid, er der stadigvæk billetter tilbage til kampen på alle andre tribune-afsnit.

Har du heller ikke tillid til, at FC København kan håndtere sikkerheden dér, har Café 1964 på Brøndby Stadion stablet et arrangement på benene. Her kan du se kampen i sikkerhed sammen med andre medfans, der heller ikke har fået billet til Brøndby-afsnittet.

Skrevet af

Spred ordet