Faxe-tribunen giver kræfter – og hovedbrud
Faxe-tribunen har siden tribunen opstod i 1992 sat sit præg på dansk fodbold og dansk fankultur i en grad så der i dag er tale om en institution i dansk fodbold. Faxe-tribunen har fra dag 1 sat standarden for den danske fankultur, en standard ingen andre danske fans har formået at matche. Der er kort og godt ingen over, ingen ved siden af – og for den sags skyld heller ingen i nærheden af – Faxe-tribunen.
Til kampen mod Sporting blev der sat nye standarder for opbakningen til et dansk hold på hjemmebane. Faxe-tribunen viste for alvor sin styrke med en fantastisk vokal og en stor visuel indsats. Og det blev igen demonstreret af Faxe-tribunen som institution ikke begrænser sig til de berømte ståpladser bag mål.
Mange af de der i dag har fundet sig til rette på en siddeplads på Brøndby Stadion er rundet af Faxe-tribunen. De har tidligere stået på Faxe-tribunen og givet deres bedste for Brøndby IF og mod Sporting viste de at selv Brøndby IFs siddende fans kan sætte alle andre danske fangrupper til vægs når det virkelig gælder.
Det hele udspringer fortsat af Faxe-tribunen der som arnested for den blågule fankultur stadig er tribunen der går forrest når opbakningen til de 11 mand i gule trøjer skal sættes i brand. Og det med en sådan effekt at det giver spillerne på banen ekstra kræfter, senest bekræftet af Jens Stryger Larsens udtalelser til Tipsbladet:
“… når Faxe-tribunen og resten jubler, så giver det ekstra kræfter, ikke alene til mig, men til hele holdet.”
Faxe-tribunen årsag til hovedbrud
Desværre er den levende fankultur omkring Brøndby IF også lidt vel levende fra tid til anden. Efter blot 7 runder af årets turnering er Brøndby IFs fans noteret for 3 forseelser der har nået DBUs bord.
Brøndby IF har allerede modtaget en advarsel fra DBU for kampen i Aalborg, hvor fans med flag på rækværket medførte et spilstop på 5 minutter indtil fansene fandt ned bag rækværket. Derudover er episoder fra kampene mod OB og Lyngby Boldklub under behandling. Mod OB blev en del lightere kastet mod OB-målmand Roy Carroll og mod Lyngby blev der benyttet en hel del pyroteknik da spillerne kom på banen til 2. halvleg.
Brøndby IF balancerer derfor på kanten af en bøde fra DBU og fortsætter tendensen på tribunerne bliver det ikke den sidste af sin slags. Og mens bødernes størrelse måske ikke er overvældende, så kan konsekvenserne blive det såfremt bødeantallet stiger til mere end to. Herefter træder begrebet ”individuel behandling” i kraft. Og lander vi først på feltet ”individuel behandling”, er vi nået dertil hvor både klub og fans kommer til at mærke nogle langt mere alvorlige konsekvenser end vi tidligere har oplevet.
Som fans kan vi blive ramt af forbud mod flag og bannere, hvilket i sig selv er skidt nok, men det er stadig i den milde ende af skalaen. Hvor skalaen topper er der udsigt til tomme tribuner og fradrag i pointregnskabet.
Tomme tribuner og fradrag i pointregnskabet er selvfølgelig en yderste konsekvens. Men en meget reel trussel om forbud mod flag og bannere bør også være mere end rigeligt til at få alle til at holde sig på den side af ordensreglementet der ikke giver Brøndby IF flere kvaler med DBU.
For der kan ikke være to meninger om at flag og bannere tæller mere end ophold på rækværk, lighterkast og overdreven brug af pyroteknik i forhold til opbakningen til holdet. Og det er jo derfor vi er der, for at sætte holdet i scene, ikke os selv.
brondby.com:
—
Tidligere udmeldinger fra Brøndby Support om samme emne:
Hjælp med at undgå indskrænkning af fansenes frihed
—
Udmeldinger om kampen i Aalborg d. 25. juli 2010:
Åbent brev til AaB og Aalborg Kommune