Referat fra torsdagens optaktsmøde

Brøndby Support og Brøndby IF havde her til aften kaldt til optaktsmøde, hvor medlemmer af Brøndby Support havde chancen for at mødes med bestyrelsesformand Per Bjerregaard, adm. direktør Ole Palmå samt sikkerhedschef Emil Bakkendorff.

Mødet var blevet lagt en del før sæsonstart grundet det forestående VM og ferier. Trods den lidt korte frist, så var der mødt ca. 40 medlemmer op og de fik i løbet at de ca. 2,5 time mødet varede mulighed for at skyde frit fra hoften om stort og småt.

Per havde fået lov at starte og lagde ud med at fortælle om familien Brøndby, hvor han kort fortalt gennemgik hvordan Brøndby egentligt er gået fra at være ingenting til at være Danmarks mest eksponerede fodboldklub og den klub med langt de fleste fans og sympatisører ifølge en helt ny analyse. Meget af denne historie kendte en del af de fremmødte måske nok i forvejen, men det var vist ikke så tosset at få den repeteret og tilføjet lidt til de punkter, hvor man ikke var så stærk og der kom selvfølgelig en del anekdoter: Som den med at spillerne i starten med professionel fodbold fik 10 øre pr. tilskuer.

Der blev fortalt, at man fra da man i sin tid stiftede Brøndby IF i 1964 havde gjort meget ud af, at der skulle være fokus på ungdomsarbejdet og at den tråd har fulgt klubben lige siden. Der blev også fortalt om BIF veteraner, hvor Emil lige var blevet optaget som det 14. medlem, om ejerforholdet i klubben og hvorfor man mente, at konstellationen med at det er fonden, der ejer klubben var den bedste for klubben.

Der blev snakket om nogle af de strategiske overvejelser man havde gjort sig igennem årene i nyere tid med bl.a. køb af Brøndby Hallen, som direktionen valgte at sige nej til, at der havde været op til flere møder med Slagelse og Anja Andersen om håndbold, om aktivitetsspredning med bl.a. det nye Food & Mind selskab samt at man havde planer om på sigt at udbygge stadion bag de to endetribuner.

Ole tog derefter over for at fortælle om det sportslige. Han lagde ud med sæsonen, der var gået og fortalte, at man ved Henrik Jensen tiltrædelse udelukkende havde de sidste 11 kampe i fokus og at det der først og fremmest drejede sig om at få troen tilbage og få gjort holdet bedre. Det endte som bekendt lykkeligt, og Ole fortalte, at det princippet ikke var bronze man havde fejret, men derimod noget som var lykkedes.

Den nye sportslige organisation blev kort præsenteret og under Peer Hansen, som jo er ny assistenttræner med fokus på reserveholdet, så blev der fortalt, at man fra august spiller 18 hold i reserveligaen først opdelt i 3 puljer med 6 hold i hver pulje og så et slutspil i foråret. Bjarne Jensen havde man, trods situationen med hans firma, ikke helt opgivet at få tilknyttet i en eller anden funktion og man forsøgte her stadig at finde en mulig løsning.

Spillertruppens styrke blev vendt og selvom man mente, at man havde en stærk trup – specielt med dem, der kom tilbage efter skader, så havde man en klar plan for ageren i det kommende transfervindue. Ambitionerne er guld – sådan skal det være i Brøndby. Store ambitioner hører til i Brøndby og det gælder alle steder i Brøndby fra spillere til fans, men man er helt klar over, at det ikke kommer af sig selv. Det kræver hårdt arbejde over hele linjen, opbakning fra alle i og omkring Brøndby samt gensidig respekt og forståelse for hinanden.

Opstartsprogrammet blev ridset op med første kamp i Helsingør d. 16. juni, en kamp i Malmø d. 24, juni samt hjemme mod AIK Stockholm tirsdag d. 29. juni. Derefter er man på træningstur i Holland, hvor der som min. spilles en kamp (mod Tel Aviv d. 3. juli) og så blev det luftet, at Djurgården med stor sandsynlighed blev modstanderen i årets Kjeld Rasmussen Cup som spilles i forbindelse med Brøndbydagen d. 10. juli.

Senere blev Ole spurgt om hvordan han så sig selv som leder og svaret var: Som en moderne, ambitiøs, arbejdsom og målrettet leder, som fandt det vigtigt at have folk under sig med større forstand på de områder, som de havde med at gøre end ham selv. Han fandt det vigtigt, at man i organisationen har de samme ønsker, selvom der skal være plads til at være uenige, at man har respekt for hinanden og er kompromisvillig. Per tilføjede, at han fandt Ole utrolig socialt intelligent og i besidelse af empati og at dette var ekstremt vigtigt i en direktørstilling.

Emil fik derefter ordet og han kunne fortælle, at man mente, at der var kommet en langt bedre dialog i foråret, som trods enkelte svipsere var gået ganske godt. Han fortalte kort om et nært forestående graffiti-projekt på Faxe-tribunen, som Brøndby Tifo i samarbejde med klubben har gang i. Der blev fortalt, at man fortsat kæmper kampen for brug af pyroteknik under ordnede forhold og han fortalte herunder, at det for nylig var kommet frem, at DBU ikke kunne bestemte, om der skulle være fyrværkeri eller ej, men at det derimod var politiet, der bestemte dette.

Der er en ny plan på tegnebrættet om at udebaneklubben fremover skal have ansvaret for deres eget afsnit, som man kender det fra UEFA-kampe. Brøndby har ikke været meget for dette, da det vil ramme specielt os med rigtigt mange fans på udebane rent økonomisk, da der ikke som tidligere gives en tredjedel af entreindtægten til det gæstende hold. Det er endnu ikke helt klart, men Brøndby er selvfølgelig klar når dette træder i kraft.

Klubben er i den senere tid blevet presset rigtigt meget af politiet for at stramme op på adgangen til Faxe-tribunen i nødsituationen, som man fra politiets side ikke mener, er god nok, hvis man skal op og hjælpe folk der er kommet til skade eller skal stoppe et slagsmål på tribunen. Der blev fremlagt et forslag, som Emil og Ole havde foreslået politiet. Et forslag, som var et håb fra klubbens side til, at vi med dette, kan vise, at vi kan klare det selv og ikke behøver at gå skridtet videre med en sektionsopdelt eller sædefyldt Faxe-tribune som ellers var scenariet fra politiets side. Der vil i løbet af sommeren blive lagt en lille belægning på dele af Faxe-tribunen, som markeret med gult skal fungere som ”trappeopgange” på udvalgte steder.  Der blev spurgt en hel del til dette og selvom man fra de fremmødtes side i første omgang måske ikke troede helt på projektet, så håbede man fra klubbens side, at man ville bakke op om forslaget – specielt for at man med det kunne løse det selv.

Efter dette blev der skudt løs med diverse spørgsmål og uden at alle er med samt ej heller i en rækkefølge som på nogen måde er kronologisk, så følger de her:

Der blev spurgt til hvem, der tegnede klubben udadtil i forbindelse med transfervinduet nu der var flere inde over dette, så ikke man blev fanget i situationer hvor forskellige udtalte sig. Selvom det selvfølgelig er svært at styre pressen 100 %, så var der en klar strategi om, at det som udgangspunkt var Ole, der udtalte sig og Henrik der efterfølgende kommenterede på den enkelte evt. nye spillers forcer m.v.

Der var i øvrigt en klar strategi, om end vi ikke fik den at høre og Ole nævnte i den forbindelse, at man som den eneste klub havde skabt vækst på sponsorater under finanskrisen. Der blev snakket om negativ presse og Ole nævnte et eksempel på at en journalist var blevet inviteret ud for at lave et interview med Ole efter deres avis havde bragt en del negative historier om Brøndby og man fra Brøndbys side ville prøve at vise, at der altså fandtes en anden side af den ellers fremlagte vinkel. Der kom ganske vist en artikel ud at dette, men den dag den skulle bringes, havde man fra avisens side valgt at droppe den, da den ikke levede op til avisens ellers negative fremstilling af Brøndby.

Fenerbachen blev vendt og spillerne var meget glade for denne og man ville forsøge at puste mere liv i denne i den nye sæson. Der var blevet foretaget et bevist valg, om at der ikke er noget pauseunderholdning, så længe det ikke var fodboldrelateret. På et ønske om flere sæsonkortfordele blev der fortalt, at man havde planer om dette, men man ikke mente at det kunne nås i denne omgang.

Fra et spørgsmål om en udvidelse af FiB TV endte vi med information om en ny hjemmeside: superliga.dk, som skulle få langt mere fokus på superligaen og at man her havde skelet meget til Brøndbys måde at integrere de forskellige medier på. Der blev snakket Laudrup og spillestil, Henrik Jensen og hans gode evner som leder, mandagskampe, hvor TV selskaberne måske har hørt lidt til den kritik, der har været fra os fans samt at man har gang i en undersøgelse af hvorfor der ikke kommer flere folk på stadion sammenlignet med den ellers store opbakning som Brøndby har i befolkningen. Muligheden om at fraværet af Brøndus var skyld i de manglende mesterskaber blev luftet og Emil fortalte, at man skam havde det velkendte Brønduskostume endnu. 

Alt i alt et godt møde, som fik sat en del på plads og som viste, at man fra klubbens side lytter til sine fans. Dette møde er bestemt ikke det sidste, der vil blive afholdt.

Brøndby Support

Skrevet af

Spred ordet