Uacceptabel modarbejdelse af samarbejde med BIF

Flot tifo med markant og vigtigt budskab
Brøndby Support og Brøndby Tifo havde til søndagens kamp mod fck fået tilladelse til at lave en tifo op til kampstart, som vi ellers aldrig troede, at vi ville få tilladt af klubben. En tifo, som går ind i kampen for at legalisere pyroteknik under ordnede og sikre rammer, og en tifo, hvor klubben hjalp med at få godkendt det organiserede fyrværkeri, der var en del af denne tifo. Dette sker, fordi både vi og klubben arbejder for, at pyroteknik under ordnede og sikre rammer på sigt kan være en del af vores remedievalg til glæde for den positive fankultur.

Vi er utroligt glade for, at den gode og øgede dialog, som vi har haft med klubben i dette forår, rigtigt har båret frugt samt at vi kan se, at der er blevet rykket nogle grænser for, hvad der er tilladt. Vi kan virkeligt mærke, at klubben lytter til, hvad vi kommer med samt at de i den grad er med til at kæmpe kampen for at skabe gode vilkår for den positive fankultur.

Foruden hjælp til godkendelse af gårdagens tifo-fyrværkeri, er kampen i Esbjerg sidste weekend. et andet godt eksempel på, at klubben taler vores sag. Op til denne kamp var klubben med Ole Palmå i spidsen med til at få clearet, at vi med flag og bannere også kunne bidrage med visuel og positiv opbakning. Desuden har klubben, til onsdagens kamp i det midtjyske, hjulpet med at få ophævet det tossede forbud mod flag og bannere, som vi ellers har været ramt af de sidste mange gange på SAS arena.

Modarbejdelse af vores samarbejde med klubben!
Vi kan med stor beklagelse og til vores store overraskelse erfare, at der omkring anden halvlegs start af gårdagens kamp uofficielt var arrangeret romerlys afbrænding midt på Faxe tribunen fra en større gruppe på tribunen. Dette så organiseret, at man har haft fremsyn nok til at producere og male et banner til lejligheden.

Hvor meget vi end ønsker at pyroteknik på sigt kan blive en del af vores remedievalg til udvalgte kampe, så er det pt. ikke lovligt og vi hverken kan eller vil acceptere, at der er ulovlig afbrænding af romerlys. En episode som denne er med til at gøre vilkårene endnu sværere for os, og vores argumenter for lovlig brug af pyroteknik falder til jorden. Samtidig skader det vores gode dialog og samarbejde med klubben, DBU og politiet, og vil med sikkerhed gøre det sværere for os at få tilladt en tifo med et sådant budskab og lovlige fyrværkeri-remedier igen.

Vi kan sagtens forstå, hvis man fra klubbens side, efter gårdagens episode, har svært ved at tro på, at der fra fanside er vilje til at samarbejde for fælles mål.

Vi håber, at de som var involverede i den arrangerede romerlys afbrændingen til gårsdagens kamp, vil indse, at de i denne situation modarbejder det gode arbejde der foregår i kulissen for at få netop romerlys under ordnede forhold lovligt, samt at de modarbejder en i øvrigt fantastisk flot tifo med et ellers godt og vigtigt budskab.

Brøndby Support

Skrevet af

Spred ordet