Daugaard-bøn: Pift ikke i pausen

Assistenttræner Kim Daugaard har en særlig bøn til Faxe Tribunens trofaste væbnere, når bl.a. torsdagens vigtige Europa League-kamp mod Legia skal afvikles: Hold igen med negativiteten allerede i pausen, hvis det ikke kører som planlagt for hjemmeholdet!

Støt især i modgang
Med sine mange internationale kampe for Brøndby IF er Dauggard en mand, der i høj grad kender betydningen af at have fansene bag sig – især i de internationale opgaver, hvor presset ofte kan være højere end normalt.
“Det er hårdt for spillerne og lægger et ekstra pres på dem, hvis de bliver piftet ud allerede i pausen. Det er især hårdt, hvis de har spillet en okay halvleg, som tilfældet faktisk var mod Tallinn. Derfor har jeg en opfordring til ikke mindst torsdagens kamp: Hvis det f.eks. står 0-0 i pausen, så giv os et ekstra rygstød, i stedet for negativ piften. For det er den gode energi fra støtten i modgang, som vi har lænet os op ad i mange tidligere perioder, og den har vi brug for igen,” siger Daugaard.

Utilfredshed kan være ok
Han forstår godt, hvis fansene indimellem føler trang til at lufte deres utilfredshed via mishagsytringer som piften og buh’en, men det må vente til efter kampens afslutning.
“I pausen mod Tallinn var pifteriet lidt ufair, for vi havde skabt chancer nok, men bare ikke scoret. Men efter kampen kunne jeg godt følge supporternes reaktion, for det var ikke godt nok. Vi ved jo godt selv, hvornår vi har underpræsteret, og så er vi også selv utilfredse. Har vi spillet en dårlig kamp, er det ok at pifte – men vent dog til efter slutfløjtet,” beder assistenstræneren.

De gode eksempler
Han fremhæver de eksempler på det seneste, som har imponeret ham blandt fansene:
“OB-kampen hjemme var et godt eksempel, for selovm vi kom bagud 1-2, så herskede der kanon opbakning! Måske skaffede det os indirekte viljen til udligningen? Esbjerg i søndags var også et godt eksempel, der var støtten bare super, selvom vi var bagud meget af kampen.”

Stil og respekt
Kent Nielsen har tidligere ytret, at han ikke forstår piften af holdet fra egne fans.
“Folk har betalt for at komme ind og kan gøre, hvad de har lyst til inden for lovens rammer…men hvis man er fan, så er det ikke den rigtige måde at pifte af sine egne. I modgang har vi allerstørst behov for støtten,” forklarede cheftræneren til Mighty Colors i foråret. I samme anledning nævnte han de engelske supportere, som har en anderledes gentleman-stil, hvor man i stedet for utilfredshed over sine egne udviser respekt for modstanderen og klapper dem fra banen. I det hele taget mangler danske fans at vise selve spillet respekt som en leg, hvor der vindes og tabes med oprejst pande, mener Kent Nielsen generelt.
Denne flotte handling fra modstanderfans oplevede vi selv i hin svundne skøntid i Liverpool efter 1-0-sensationen fra Eggens hoved på Anfield Road. Bag den engelske handling ligger det skjulte motto: Hvis de kan slå os, er de gode og fortjener respekt! Dette skal ses som modstykke til den flade selvnedvurdering, der ligger i pifteriet.

Se også:

Optakt til Legia-kampen

Ture til Warszava

Skrevet af

Spred ordet