Brøndbyfans overfaldet af journalister

Frederikssund Avis kan mandag berette om hvordan en gruppe tilhængere af lokale Frederikssund IK gik amok under en kamp i Sjællandsserien. Modstanderen fra Tåstrup skulle således være blevet lovet tæsk og at de ville komme hjem i en kiste, ligesom den kvindelige dommer blev truet med voldtægt. I løbet af kampen skulle der være blevet kastet fulde øldåser og røgbomber efter Tåstrups målmand, ja han skulle ligefrem være blevet overdænget med disse og undgår kun med nød og næppe at blive ramt.

Samme historie er nået til Politiken der tilføjer historien en ny vinkel. Det skulle således nu ligge fast, at det er en gruppe af Brøndby-supportere der har slået sig løs og samtidig spiller man ud med hooligan-kortet. Under billedet der ledsager artiklen kan man læse at der nu er fans – underforstået Brøndbyfans – der rejser til andre holds kampe for at lave ballade.

Det er jo lidt af en beskyldning at have siddende på sig, og da det samtidig lykkes Politiken at inkriminere den gængse Brøndbyfan groft har vi i Brøndby Support valgt at undersøge historien nærmere. Et par hurtige forespørgsler og et tjek af Internettet viser at historien kommer bag på alle. Der er således ikke umiddelbart nogen i fanmiljøet omkring Brøndby IF der ser ud til at kende det mindste til de tilhængere der har lavet ballade i Frederikssund.

Et par medlemmer af Brøndby Support Frederikssund har imidlertid også været til bold i Frederikssund, og selvom vi ikke kommer identiteten på ballademagerne nærmere, så kommer der dog en interessant vinkel på historien. Et medlem af BSF har således talt med de pågældende ballademagere i søndags.

Relationen til Brøndby IF begrænser sig således til at nogle af de implicerede har deres gang på Faxe Tribunen, mens andre har tilknytning til en virksomhed med adresse på Øster Allé. Deres fælles relation til kampen i Frederikssund er, at de har spillet fodbold med en af kampens aktører. Det eneste der udadtil afslører en relation til Brøndby IF er sangvalget.

Det sidste havde vi nok en anelse om på forhånd, da truslerne om tæsk og om at komme hjem i en kiste temmelig åbenlyst stammer fra sange, der jævnligt høres på Brøndby Stadion. Sange der måske er lige voldsomme nok til en kamp i Sjællandsserien, men som er hverdag på de fleste Superligastadions, hvis ikke dem alle. Vi tør derfor godt love at spillerne fra Tåstrup hverken behøver at frygte tæsk eller en hjemtur i en snæver æske af træ.

Kort og godt er der tale om en gruppe kammerater, der på foranledning af hjemmeholdets træner dukker op til en kamp i Sjællandsserien for at sætte lidt liv i kludene – men åbenlyst bliver det til lidt for meget liv. Det er selvfølgelig trist, og vi kan sagtens forstå at det kaster en historie af sig. Vi har dog svært ved at se hvorfor Brøndby IF og klubbens fans skal inddrages i historien og Politiken skal nok ikke forvente at det er den slags journalistik knækker den faldende oplagstalskurve. Vi har derfor taget kontakt til Politiken for at høre deres bevæggrunde for at skrive som de gør. 

Vi skal til slut lige huske at heppe lidt på Tåstrup, der ligger under nedrykningsstregen i Sjællandsserien og det går selvfølgelig ikke når man trænes af Allan Ravn, så held og lykke til dem herfra.

Videoklip fra TV2 Lorry
Politikens omtale
Frederikssund Avis’ omtale
Og til dem der har glemt det – som om nogen har det – Allan Ravn vs Oliver Kahn

Skrevet af

Spred ordet