Vagter angreb fredelige fans

Dette er historien om en normalt ganske almindelig Brøndbyfan, der gjorde turen med til Horsens den 12. april. Normalt, fordi hun i øjeblikket er mere blå og gul end de fleste af os, og det ikke på den fede måde. Hun fik nemlig kærligheden at føle, da vagterne på CASA Arena Horsens mistede overblikket og gik løs på høj som lav.

Louise er 22 år og Brøndbyfan gennem mere end 10 år. Søndag den 12. april var hun på sin første Jyllandstur med Brøndby IF. Men hvad der burde have været en positiv oplevelse, endte i stedet med adskillige blå mærker og røde øjne som følge af mødet med AROS-vagterne.

Efter kampen går Louise og en veninde ned under tribunen for at komme ud til de ventende busser. Her bliver de væk fra hinanden og Louise stopper op, hvilket får to vagter til at fortælle hende at hun skal “skride” hvilket hun da også hjertens gerne vil, men vejen er blokeret af to kampklædte politibetjente med hunde og peberspray.

Hundene er ikke overraskende meget aggressive. Mere overraskende er det at se den aggressivitet de to betjente lægger for dagen. Begge holder deres peberspray frem i strakt arm og sprøjter vilkårligt omkring sig. Louise og tre andre hun ikke kender står passivt op ad en mur for at signalere at de ikke er ude på ballade. En vagt råber at de skal “skride ud”. De prøver at forklare at de ikke kan komme ud, men bliver i stedet for forståelse mødt med peberspray, der rammer dem i øjnene.

Louise tager sig selvfølgelig til øjnene og ser derfor ikke den vagt, hvis albue rammer hende på halsen så hun falder omkuld. En vagt flår hende med det samme op og smider hende ind i væggen efterfulgt at det efterhånden rituelle “skrid” – denne gang “ad HT”.

Til sidst flytter politiet sig og Louise kan endelig komme ud. Udenfor stadion henvender hun sig til nogle vagter for at få vand til øjnene, men den vagt Louise får fat i er ikke til sinds at hjælpe. Han skubber i stedet Louise i ryggen med besked om at “hun må klare sig selv” og “hun har ikke fortjent at få hjælp”.

 

Ikke et enkeltstående tilfælde

I vores redegørelse for begivenhederne på CASA Arena Horsens den 12. april, har vi blandt andet pointeret at vi mener at AC Horsens og AROS var utilstrækkeligt forberedt og at AROS ganske enkelt ikke evner at skelne mellem de forskellige typer af fans på tribunen. Louise var blandt ofrene for denne manglende evne til at skelne mellem ballademagere og almindelige fans, men hun var langt fra alene.

Brøndby Support har således modtaget flere rapporter fra ganske almindelige fans, der alle som en fortæller den samme historie. Historien om et vagtkorps, der ikke er sin opgave voksen. Alle fortæller om et vagtkorps der jagter almindelige fans, bruger ualmindeligt hårdhændede metoder og et aggressivt sprog.

 

Kun med dialog kan vi vinde

Louises historie blev valgt blandt flere, der lige så godt kunne være blevet bragt. Men med Louises beretning fulgte billeder der dokumenterer vagternes hårdhændede behandling. Med historien håber vi at tegne et billede af hvad der sker, når dialogen udebliver og forberedelserne er mangelfulde. Lad dette være en opfordring til alle parter om i fremtiden at bruge dialogen fremfor de knyttede næver. Bruger man dem, har vi alle tabt.

Hermed mener vi at have været godt rundt om begivenhederne i Horsens, og vi følger selvfølgelig op på de tiltag der er sat i værk, men vi melder ikke umiddelbart mere ud om begivenhederne, medmindre der kommer væsentligt nyt. Det må være tid til at se fremad, til morgendagens kamp mod Nordsjælland og søndagens topopgør mod Odense Boldklub.

Alt om Horsens på brondbysupport.dk

En sort dag i Horsens

Helt i uheld – en beretning fra Horsens

Vagter angreb fredelige fans

Brøndbyfans anmelder AROS-vagt for vold

Intet udebaneregister – endnu

Uddybning af dialogen med Brøndby IF

BS og Alpha i dialog med Brøndby IF ovenpå Horsens

 

Alt om Horsens på brondby.com

Brøndby IF intensiverer indsatsen mod uromagere

Efterlysning

Uromagere identificeres og udelukkes

Skrevet af

Spred ordet