Brøndbyfans anmelder AROS-vagt for vold

En håndfuld Brøndbyfans har mandag anmeldt flere vagter fra AROS Vagt til politiet for vold. En af anmelderne er Christian Kindler, der blandt meget andet er bestyrelsesmedlem i Brøndby Support. Vi har tidligere beskrevet hvordan Kindler blev behandlet af vagterne i Horsens, og vi bakker fuldt og helt op om hans anmeldelse af denne behandling.

Direktør for AROS Vagt, John Bundgaard, afviser overfor DR Sporten beskyldningerne med følgende udtalelse: 

“Jeg har kun hån til overs for de ting, han kommer med. Jeg har hørt så meget løgn, at jeg ikke gider kommentere på det, siger han til DR Sporten.”

Vi stiller os uforstående over denne udtalelse fra John Bundgaard, der er ansvarlig for sikkerheden på NRGI Park i Aarhus og Direktør for AROS Vagt, der benyttes til at opretholde ro og orden på NRGI Park og Vejle Stadion der begge får besøg af Brøndby IFs fans i maj måned.

At en mand i John Bundgaards position kun har hån til overs for noget så alvorligt som at en af hans ansatte nu er politianmeldt for at have blokeret luftvejene på en tilskuer er for os at se uacceptabelt. Og at han beskylder Christian Kindler for at lyve er på grænsen til at være det samme og måske ikke videre heldigt, al den stund at Brøndby Support kan dokumentere at John Bundgaard om nogen er den der lyver.

“Vi havde en vagt, som smed en genstand tilbage på fansene under kampen i Horsens, og det er selvfølgelig uacceptabelt. Han er en mangeårig medarbejder, som ikke kommer til fodbold igen. Han bliver sat til noget andet, siger John Bundgaard til ekstrabladet.dk.”

Denne vagt blev ikke sat til noget andet, han fungerede som vagt til kampen mellem AGF og FCK på NRGI Park i Aarhus den 19. april, altså blot en uge efter episoden i Horsens. Det første billede herunder viser vagten i aktion på CASA Arena Horsens den 12. april, det andet viser samme vagt i Aarhus den 19. april. Nedenfor denne nyhed er der linket til en video, hvor vagten og dennes kast af en genstand mod Brøndbyfansene ses tydeligt.Vi skal understrege at det ikke er denne vagt der er anmeldt for vold.

 

Vi er uforstående overfor hvorfor John Bundgaard bliver ved med at optrappe den konflikt der eksisterer mellem AROS Vagt og en del af de danske fangrupper, herunder Brøndby IFs fans. Derfor kan vi kun opfordre John Bundgaard til at tage den videre evaluering seriøst og tage del i en dialog om problemerne, frem for at optrappe konflikten med kommentarer som dem han på det seneste har fremsat i medierne.

Fra Brøndby Supports side har vi i et forsøg på at løse disse uoverensstemmelser sendt en redegørelse for begivenhederne i og omkring gæsteafsnittet på CASA Arena I Horsens den 12. april som de så ud set med vores øjne. Det eksakte indhold af denne redegørelse er foreløbig foreholdt modtagerne, der er AC Horsens, Brøndby IF, DBU og Sydøstjyllands Politi samt Randers FC, AGF og Vejle Boldklub da disse også benytter sig af AROS Vagt.

Redegørelsen tager ikke højde for fansenes opførsel, da denne er behandlet her på siden og gennem intensiv dialog med Brøndby IF. Dermed ikke sagt at vi søger at bortforklare den opførsel der blev lagt for dagen i og omkring gæsteafsnittet den 12. april. Vi kan ikke tage tilstrækkelig afstand fra denne opførsel, der ligger langt fra de værdier vi forsøger at implementere i fankulturen omkring Brøndby IF. Redegørelsen tager udgangspunkt i disse seks hovedpunkter:

  • AC Horsens og AROS var dårligt forberedt til kampen.
  • AROS udviste en uhensigtsmæssig adfærd på kampdagen.
  • AROS og politiet udviste en uacceptabel adfærd på kampdagen.
  • John Bundgaard er medvirkende til at problemerne eskalerer.
  • AC Horsens og AROS har foretaget en utilstrækkelig evaluering efter kampen.
  • Tiltag vi mener kan medvirke til at mindske risikoen for ballade.

Vi håber at de forskellige parter vælger at løse problemerne gennem dialog og samarbejde. Brøndby Support er i hvert fald indstillet herpå og stiller sig til rådighed for de parter der måtte ønske dialog og samarbejde.

AROS-vagt kaster genstand mod gæsteafsnittet: http://www.brondby.tv/aros/aros_kast.wmv

Videoen kan også ses på YouTube hvis brondby.tv er overbelastet: http://www.youtube.com/watch?v=4A6xRAJYCRg

Horsens-vagter anmeldt for vold på DR Sportens hjemmeside.

Skrevet af

Spred ordet