Mørke skyer over Brøndby Support?

Med et nyt stort underskud ville mange nok mene at de mørke skyer er ved at samle sig over Brøndby Support. Sådan ser situationen imidlertid ikke ud, hvis man spørger foreningens næstformand Michael Duus, han mener tværtimod at skyerne er ved at sprede sig. Vi har sat ham stævne for at høre nærmere om hvorfor himlen over Brøndby Support i hans øjne er mere blå end den synes for de fleste.

Michael Duus, hvordan bevarer man optimismen når foreningen for tredje år i træk kommer ud med et stort underskud?

Man kigger først og fremmest på baggrunden for underskuddet, og dernæst ser man tilbage på det arbejde der er lagt i at overholde budgettet i 2008. Der er lagt mange kræfter i at regnskabet skulle ende på de budgetterede -47.000 og i de 11 første måneder så det ud til at lykkes. I den sidste måned må vi så æde to store uforudsete udgifter og vi opdager en fejl fra et tidligere regnskabsår hvilket bringer årets resultat op i de dybrøde nuancer.

Men stadig, så må det da være brandærgerligt at komme ud med så stort et underskud – igen?

Selvfølgelig er det dét. Det lægger da en dæmper på begejstringen over et år der ellers har tegnet rigtig godt set fra bestyrelsens side, men det kan ikke ændre på at det set med bestyrelsens briller har været et rigtig godt år for Brøndby Support.

På hvilke måder har det været et godt år?

Det har været et godt år i den forstand at vi, efter to hårde år, hvor vi som bestyrelse har måtte lægge mange kræfter i at reorganisere foreningen og få kontrol med økonomien, nu endelig kan se det punkt hvor vi atter kan se fremad og begynde at markere os som det vi i bund og grund er – en fanklub, hvis fornemmeste opgave det er at sikre Brøndby IF den optimale opbakning.

Men vi har måtte forholde os til det faktum at Brøndby Support ikke længere blot er en forening, men også forretning. Vi omsatte i 2008 for små 3 millioner kroner, vi har 3 lønnede ansatte, flere sponsorer og samarbejdspartnere og tusindvis af medlemmer der med rette kan stille store forventninger til os.

For at løfte dette ansvar har det været nødvendigt at se med mere professionelle briller på eksempelvis ansvar og forpligtelser i forhold til de ansatte, på økonomistyring og på hvordan vi giver medlemmerne mest muligt for deres penge. Ultimativt handler det om hvordan vi bedst muligt udnytter foreningens ressourcer til at opfylde foreningens fremmeste formålsparagraf – at sikre Brøndby IF den bedst mulige opbakning.

Og hvordan gør I det?

Det gør vi ved at have vores basis på plads og det mener vi at have i løbet af første halvår 2009. Vi skal have struktureret arbejdet fra foreningens top til dens bund, fra bestyrelsen over administrationen til den enkelte frivillig, så ingen kan være i tvivl om netop deres rolle og hvorfor den er vigtig i forhold til foreningens arbejde.

Det lyder ikke specielt sprudlende, og vil måske få en fan eller to til at spørge hvordan i alverden dette arbejde sikrer Brøndby IF den bedst mulige opbakning?

Det vil få mange til at stille det spørgsmål, og det er ganske forståeligt. Men her må jeg henvise til de mange kræfter der er blevet lagt i at få foreningens basis på plads, således at vi atter kan skue fremad og sætte nye projekter i søen. Med et udtryk fra fodboldens verden, så handler det om at få skabt nogle automatismer – en basis – der tillader at individet kan udfolde sig kreativt.

Og så skal vi ikke glemme, at vi udover at arbejde med foreningens basis, blandt andet også har fundet tid til at skabe en ny hjemmeside der er et markant skridt i retning af at skabe en forening der i højere grad end tidligere vil sætte sine tanker og handlinger på skrift, ligesom Brøndby Tifo er fyldt med mere energi end længe set. Vi vil være mere offensive i vores kommunikation, vi vil ramme flere med vores budskaber og vi vil blande os i debatten omkring Brøndby IF. Snart kan vi også i samspil med den nye medlemsdatabase tilbyde flere konkrete medlemsfordele, fordele der om alt går som vi håber vil udvikle sig og med tiden blive ganske omfattende.

Er der nogle konkrete planer for hvilke projekter vi kan forvente at se sat i søen, når foreningens basis er på plads?

Lige nu og her ligger der ikke et konkret større projekt foran os der venter på at blive sat i søen, men der er flere projekter på tegnebrættet og de bedste af disse skal vi tage fat om og finde de rette folk til inden udgangen af 2009.

Så der kommer til at gå lidt før vi ser Brøndby Support markere sig for alvor?

Det mener jeg ikke. Vi kommer til at markere os en del med den nye hjemmeside og med mindre projekter, mens de store projekter bliver udviklet. Men selvfølgelig, kommer der nogen med en god idé som det vil være interessant for Brøndby Support at involvere sig i, så er det ikke udelukket at vi finder de nødvendige ressourcer for at kunne involvere os i et stort projekt på den korte bane, så langt fra.

Hvordan vil du opsummere ovenstående?

Efter to år hvor meget har handlet om at få basis på plads og om at skabe en sund økonomi, er det snart muligt at flytte fokus over på projekter med en højere grad af fanrelateret indhold.

Så du ser fortrøstningsfuldt på fremtiden?

Meget!

Skrevet af

Spred ordet