Fælles udmelding fra Brøndby Support & FCKFC

Fælles udmelding fra Brøndby Support & FCKFC

På søndag spilles Superliga-derby nr. 109 på Brøndby Stadion. Som ved tidligere Derby-kampe har vi haft formøde med Politiet og de sikkerhedsansvarlige fra begge klubber.

Vi har skrevet det før, men vi sætter virkelig pris på den praksis, der er kommet i forhold til både optakt- og nedtakt møder til disse opgør, hvor vi i fællesskab hele tiden kan få rettet til og få forbedret rammerne for afviklingen af den største kamp i Danmark. Vi føler, at vi fans generelt bliver hørt og inddraget, samt at vores bidrag er med til at gøre en forskel. 

Uværdigt kamptidspunkt!
På søndag starter kampen allerede kl. 12.00 – et kamptidspunkt, der ikke er værdigt for den største kamp i Danmark! Vi bakker ikke op om dette tidligere kamptidspunkt og har selvfølgelig fremlagt dette på optaktsmødet, hvor der var flere forundrede ansigter blandt mødedeltagerne, da vi fortalte, at deltagerne på Brøndby Supports bustur fra Nordjylland skulle starte før kl. 04.00 for at kunne være en del af denne kamp.

Vi er med på, at Politiet ønsker, at der er min. 2 timer til solnedgang efter kampen, men det bør være muligt at finde en bedre løsning – en oplagt løsning kunne være, at man ikke lagde et derby så sent på året (og heller ikke dagen efter skift til vintertid, hvor man “mister” en time).

Påbud om mulig tilbageholdelse
Politiet har igen givet et påbud om mulig tilbageholdelse af udeholdets fans. Dette værktøj er primært for at beskytte de 99%, der IKKE ønsker at blive inddraget i den ballade, der kan opstå i forbindelse med en derby-kamp og dette giver Politiet bedre vilkår for at styre omgivelserne. Selvom dette tiltag alene naturligvis ikke garanterer, at ballade kan undgås, så har vi set, at dette værktøj kan være effektivt, og vi bakker op om denne mulighed.

Opfordring fra Politiet
Vi vil samtidig gerne videregive følgende information fra Politiet: Der vil være et øget fokus på maskeringer og pyroteknik, så opfordringen fra dem lyder på at droppe begge dele. Samtidig vil der til denne kamp igen være Politi i indgangsområdet ved udebaneafsnittet for at forhindre eventuelle stormløb mod indgangen og skabe sikkerhed og tryghed for vagterne ved indgangen.

Opfordring til god opførsel!
Derbyet lever af den nerve og stemning, som begge fangrupper bringer, og det tiltrækker fodboldfans fra hele Europa. Selvom vi, om nogen ved, at det er få fans, der ødelægger tingene for de mange, så opfordrer vi ALLE fans til god opførsel og til ikke at lade sig provokere af hverken Politi eller fans.

Uagtet, at vi selvfølgelig er rivaler, så bør fokus være på at støtte hvert vores hold verbalt og visuelt – vi må aldrig acceptere, at et mindretal ønsker at vold og ballade skal være en del af et Derby! Lad os i stedet sammen skabe en fantastisk kulisse, som fodbold-Danmark kan være stolte af!

Vi ønsker alle en god kamp på søndag!

/Brøndby Support & FCKFC



Se praktisk information fra brondby.com ➩ bit.ly/3A9f3Th

 

Skrevet af

Spred ordet