Et FÅTAL ødelægger det for det brede fanfællesskab!

Søndagens Derby har desværre trukket store overskrifter på nogle hændelser, der er foregået uden for kridtstregerne.

Brøndby Support har modtaget flere henvendelser fra både pressen og fra medlemmer – i starten især vedr. det banner, der hang foran udebaneafsnittet i Parken før kampen gik i gang – og sidenhen på langt værre episoder som et groft overfald på en medfan, plyndring af en 7-eleven butik samt angreb på Politiet.

Op til kampen opfordrede Brøndby Support sammen med FCKFC til at gøre kampen til et fredeligt Derby – med fokus på at støtte sit hold, og fra Brøndby Supports side vil gerne slå fast med det samme:

Vi tager skarpt afstand fra vold
og opfordringer til vold!

Vi har som officiel fanklub over 31 års erfaring med fankulturen i Danmark, og vi handler derfor ikke ud fra hurtige overskrifter eller på kommentarer fra folk, som kun har deres viden fra de selvsamme overskrifter. Vi handler ud fra reel viden og forsøger altid at agere på vegne af det brede fanfællesskab.

Banneret foran udebane-afsnittet før kampen var IKKE en del af en tifo
Mens banneret for mange Brøndbyfans og fodboldfans i det hele taget, var langt over stregen, vil andre måske undres over den kraftige reaktion på banneret, da teksten er en velkendt del af et chant, som i mange år er blevet sunget til netop Derby-kampene.

Der er igennem tiden lavet Derby-tifoer (fra begge lejre) med bl.a. en gladiator med afhugget løvehoved i hånden, ”Det Vilde Vestegnen” med Dalton-brødrene i galger samt tifoer med ”ordre til bombning af Brøndby Stadion” og ”en hyldest til en hoved-stempling på en Brøndby-spiller”. Grænserne har rykket sig siden disse tifoer, og det skrevne ord vil ofte være mere kraftigt end symboler og billeder.

Det er vigtigt for os at understrege, at banneret IKKE er en del af en tifo, og derfor heller ikke er betalt med tifo-midler. De indsamlede tifo-midler administreres af Brøndby Support, der søger om indsamlingstilladelse hos Civilstyrelsen, og der leves selvfølgelig op til alle de krav, der stilles her.

Ligesom vi før kampen følte os nødsaget til at kommentere på udtalelser fra ledende politiinspektør, Peter Dahl. Udtalelser, som vi mener er med til at tale problemerne, som et fåtal skaber, op. Så bifalder vi bestemt heller ikke, at et samlet udebane-afsnit bliver taget til indtægt for et banner, der kan være med til at øge fokus på voldelige handlinger

Uacceptable handlinger
Et banner er en ting, noget helt andet er et groft overfald på en medfan, plyndring af en 7-eleven butik samt angreb mod politiet.

Disse handlinger er helt uacceptable og er ikke en del af det fanmiljø, vi kæmper for at bevare.
Vi tager naturligvis skarpt afstand fra vold, hærværk og røveri.

Brøndby Support lægger meget tid og kræfter i at sikre, at Derby-kampene kan blive afviklet med fans på tribunerne og sikkerheden i fokus. Det gør vi gennem for-møder med politiet, sikkerhedscheferne og FCKFC samt på efterfølgende evalueringsmøder. Vi deltager i dialog-forum under Justitsministeriet, hvor vi er en aktiv part, der skal være med til at sikre, at det er trygt for alle at tage til fodbold og at fokus er på at straffe den ene procent, der skaber problemer og trækker overskrifter. Et arbejde vi vil fortsætte med, så det kan være trygt for alle fodboldfans at tage på stadion.

Aktiviteter op til og efter dette Derby

Tirsdag 27/8 deltog vi i formøde om Derby inde i Parken, sammen med FCKFC, Københavns Politi, Vestegnens Politi, Brøndby IF, F.C. København.

Fredag 30/8 udsender vi sammen med FCKFC en udmelding med information om kampen
(Fælles udmelding fra Brøndby Support og FCKFC op til Derbyet)

Søndag 1/9 Udover at sende to busser, har Brøndby Support observatører med det formål at samle informationer op til evalueringsmøde. De er på fra busserne ankommer ved Svanemøllen og foran stadion før kampen. De fortsætter med at observere frem til at Brøndby Supports busser som de sidste forlader området. Efterfølgende samler observatørerne indledningsvis op og debriefer.

Mandag 2/9 inviterede Brøndby IF i en udmelding til dialogmøder, et tiltag vi byder velkommen, og vi ser frem til at deltage i arbejdet og tale det brede fanfælleskabs sag. Vi har allerede sendt en henvendelse til klubben, hvor vi takker ja tak til at deltage i dialogen.

Onsdag 4/9 deltog vi i det ugentlige møde med SLO og sikkerhedsteamet, hvor Derbyet selvfølgelig blev vendt grundigt.

Torsdag 5/9 deltager vi i Dialogforum, som udspringer fra det ekspertudvalg der var nedsat af Justitsministeriet. I Dialogforummet mødes alle relevante parter og drøfter tiltag og igangsatte initiativer for at komme uroligheder til livs. Mon ikke søndagens Derby også vil indgå i drøftelserne.

Derudover har vi i dag modtaget en invitation til møde hos Justitsministeriet på baggrund af søndagens Derby.

Vi deltager selvfølgelig også på Derby-evalueringsmødet mellem politi, klubber og fans efter Derbyet. Dette er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt.

Vi stiller op alle de steder vi kan – og med et gennemgående fokus at ramme de få, der laver balladen og ikke alle os andre, der blot ønsker at støtte vores klub.

Vi vil til slut gerne appellere til, at man holder fokus på de processer og initiativer der allerede er sat i værk og trods overskrifter og modvind husker på, at der var over 34.000 tilskuere til kampen (heraf 2.550 Brøndbyfans) og at det IGEN var en meget lille del, der gik langt over stregen!

Vi har sagt det før og gentager det gerne igen: Vi ønsker ikke symbolpolitik og kollektive straffe. Vi ønsker løsninger, der reelt kan gøre en forskel samtidigt med, at det store fredelige flertal kan bakke op om og følge sin klub land og rige rundt og give det positive bidrag til kampene, som Brøndbyfans også er kendt for. Der findes ingen hurtige løsninger, som med et snuptag løser alle problemer. For så var de jo allerede taget i brug for mange år siden.

Skrevet af

Spred ordet