Fodbolden må sige fra – kun sammen kan vi skabe forandring

Udmelding fra Brøndby Support og Fanafdelingen i Brøndbyernes IF.

Brøndby IF er Danmarks største og stærkeste fodboldfællesskab. Brøndby er bygget på stærke værdier og er tæt koblet sammen med lokalsamfundet, Vestegnen. Som fodboldfællesskab har vi et ansvar for, hvad fodbold skal være, og hvad det skal bidrage med til samfundet omkring os – det har vi gjort i vores lokalmiljø siden 1964.

Fodboldens fællesskaber kan som få andre samle forskellige mennesker – også når fodbolden er drivkraften til forandringer. Derigennem spiller fodbolden en stor rolle i samfundet. Desværre ser vi i stadig større grad, at fodbolden ikke længere er sit ansvar bevidst. Moderne fodbold handler ikke længere om sunde værdier, sport og konkurrence. I stedet fylder magt og penge stadig mere. Det ser vi med mere og mere kommercielle aftaler, turneringsstrukturer med fokus på de store klubber og nye typer ejerskaber. Det er milevidt fra vores fodboldfællesskab i Brøndby, hvor der, trods moderne udvikling, altid har været en sammenhæng og en stærk identitetsfølelse. Det gælder hele vejen fra små drenge og piger i Amatørafdelingen til Superligaholdet, til Brøndby Women og til os fans. Som vi siger: ”Det kunne have været mig, der spillede dernede”.

VM i Qatar er det klareste eksempel på den sørgelige udvikling, fodbolden er i. Besluttet af en lukket kreds, hvor korruption er bevist. En nation, der åbenlyst bruger slutrunden politisk og ikke for at udvikle sporten og dermed netop bevidst kobler fodbold og politik. Et land hvor menneskerettigheder er ikke eksisterende, og hvor der er forfærdelige dødstal blandt migrantarbejdere, der lever under slavevilkår. Dertil kommer, at Qatar samtidigt er storsponsor i europæisk fodbold og derigennem køber sig til indflydelse som at lade Qatar spille med i UEFA kvalifikation til VM. Her skal der siges fra! Hvor ens grænse går for, hvornår nok er nok, er individuelt, men VM i Qatar er så langt forbi stregen, at fodbolden her må sige fra. I Brøndby Support og Fanafdelingen er vores grænse i hvert fald nået, og vi appellerer til alle fans og klubber om at sige højt og tydeligt fra.

Her skal enhver klub og enhver fan i fodbolden gøre op med sig selv: Hvad skal fodbolden være, og hvor skal vi som fodboldfællesskab hen? Derfor er det på tide at fodboldklubberne siger fra – også Brøndby IF. Brøndby er samlingspunktet for vores fællesskab. Derfor må Brøndby også have en holdning til, hvilken vej fodbolden bør bevæge sig i. I Brøndby sætter vi nye standarder, på banen og på tribunen og i lokalsamfundet. Det skal vi også her. Med sin stolte historie om socialt ansvar er det tid til at sige fra. Præcis som vi i Brøndby sammen valgte at stoppe med at tage på træningslejre i Dubai.
Fodbolden bliver misbrugt for magt og penge, og sammen skal vi beskytte sporten og vores fællesskab.

I Brøndby har vi en lang tradition for, at der er tæt og konstruktiv dialog mellem fangrupperinger og klub, også om emner der er dilemmafyldte. Derfor er det vores forventning, at Brøndby også i denne sag anerkender Brøndby Support og Fanafdelingens holdning, lytter og handler inden for klubbens rammer. Brøndby sidder i DBUs repræsentantskab, der skal varetage fodboldens udvikling i Danmark. Brøndby bør derfor sætte handling bag deres indflydelse og opfordre DBU til at indgå i en langt mere åben og konstruktiv dialog med danske fodboldfans om, hvordan vi i dansk fodbold samlet set håndterer VM i Qatar, og hvordan vi i fællesskab sikrer, at vi undgår at ende i en lignende ulykkelig situation igen. Det må ikke ske.

Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, opfordrer DBU til at samle en række nationale forbund og boykotte VM i Qatar. En anden model er, at DBU alene sender den sportslige sektor, undlader at facilitere billetsalg og markere modstanden ved hver kamp.

Vi, Brøndbyfans samlet i Brøndby Support og Fanafdelingen, er for fodbolden, som vi kender den. Vi er imod det forræderi mod fodbolden, som VM i Qatar er udtryk for. Derfor denne udmelding.

 

Brøndby Support og Fanafdelingen i Brøndbyernes IF tirsdag den 13. april 2021.

KOM SÅ BRØNDBY!

Støt borgerforslag om boykot af VM i Qatar 2022

Bliv medlem og støt Brøndby Support og Fanafdelingens arbejde!

Skrevet af

Spred ordet