Nye restriktioner får konsekvenser

I søndags blev der gennemført en spændende Superligakamp på Brøndby Stadion med 6.775 tilskuere spredt over de cirka 28.000 pladser, der normalt er til rådighed

Det var en sæsonåbning med manér, med afstand og med en stor respekt for Covid-19 situationen fra de fremmødte tilskuere.

Tidligere i dag meldte regeringen nye restriktioner ud, som desværre har store konsekvenser for Brøndby og vores alles mulighed for at komme på stadion og støtte holdet.

Det er ærgerligt og frustrerende, at vi bliver straffet, når klubben har gjort så meget for at sikre, at vi kan komme på stadion.

Foto: Robert Hendel

Stor ros til klubben for afvikling af kampene

Brøndby har fra start været blandt de klubber, der gik forrest for at sikre, at der igen kunne komme fans på stadion. De af os, der har været heldige at få billet til kampene, har oplevet en ansvarlig klub, der ikke har overladt noget til tilfældighederne, har arbejdet tæt sammen med myndighederne, givet løbende informationer og gjort alt i deres magt for at sikre, at der kunne afvikles fodboldkampe sikkert.

Hos Brøndby Support var der til kampen i søndags lavet ekstra sikkerhedsforanstaltninger i Hytten, efter de gældende regler og i dialog med klubben. Her var generelt en positiv indstilling til de ekstra tiltag, og der var både før og efter kampen glade, siddende medfans, der hyggede – med afstand.

Foto: Robert Hendel

De protokoller, som fodboldklubberne og divisionsforeningen har udarbejdet og fået godkendt, er udgangspunkt for hvordan øvrige større begivenheder i samfundet afvikles. Klubben har modtaget ros for sin afvikling, og for dens fans’ ageren. Senest var en virolog ude i lørdags og rose protokollerne som et eksempel til efterlevelse. Alligevel er det desværre klubberne i Storkøbenhavn som rammes af restriktioner først.

Vi bakker til fulde klubben op i dens udmelding og opfordrer myndighederne til at indgå i dialog om, hvad der kan forbedres før end klubberne pålægges yderligere restriktioner.

Vi bliver straffet, fordi andre slækker

Vi hører fra flere af vores medfans, at de føler sig mere trygge på stadion end i resten af samfundet. Det er samtidig de stigende smittetal i samfundet generelt, som desværre nu får konsekvenser for os.

Det kan heller ikke udelukkes, at myndighederne har kigget på hvordan fodboldkampe afvikles andre steder end i Storkøbenhavn med frygt for superspreder-begivenheder og ageret derefter.

Det er voldsomt ærgerligt, at det er andres ageren, der nu får konsekvenser for vores muligheder for at komme på stadion.

Vi har fuld forståelse for de af vores medfans, som måbende har set til, når man i andre klubber har kunnet stå op i store dele af kampene og set stort på protokoller og henvisninger til at sidde ned i det væsentligste, mens vi oplever en klub og ansatte, som pænt henstiller til reglerne, tæller personer i toiletkøer for at sikre imod, at for mange står samlet – for blot at nævne enkelte tiltag.

Tag ansvar alle ugens syv dage

Desværre er det en generel slækken på myndighedernes anbefalinger, som nu har konsekvenser for, hvor mange vi må komme på stadion.

Derfor vil vi komme med en opfordring til, at vi alle hanker op i os selv og hinanden, følger myndighedernes råd om afstand og god håndhygiejne alle ugens syv dage, så vi igen kan komme mange på stadion.

På vegne af Brøndby Support og Fanafdelingen

Skrevet af

Spred ordet