Åbent brev: En sund og veldrevet klub, vores fællesskab

Til:
Bestyrelsen i Brøndbyernes IF A/S
Brøndbyernes IF
Direktionen i Brøndbyernes IF A/S
Sponsorerne og partnere der støtter Brøndby IF
Alle Brøndbyfans
Melding fra Fanafdelingen i Brøndbyernes IF sammen med Brøndby Support, Alpha og Svinget
Januar 2020

En sund og veldrevet klub, vores fællesskab

Vi ved alle, at der inden for de kommende måneder skal træffes nogle afgørende strategiske og økonomiske beslutninger om fremtiden for vores fælles klub, Brøndby IF.
Der er i bestyrelsen igangsat et stort arbejde frem mod en emission, der skal tilføre Brøndby yderligere kapital. Det er en emission, der skal finansiere de seneste års satsninger, herunder i særdeleshed sportslige. Satsninger, der fik os alle til at drømme, men som i dag truer det økonomiske fundament under klubben. Siden overlevelsen i 2013 er der tilført betydelige summer, men alligevel står vi i dag med en stigende, trecifret milliongæld og en usikker fremtid.
Vi vil gerne kunne bakke op om emissionen, og vi vil også kunne acceptere nogle magre år. Det kræver dog gennemarbejdede og troværdige planer og strategier. Vi ønsker en sund og veldrevet klub, så fremtiden vil se lysere ud end i dag.
Derfor er vi fans der også – både ude og hjemme – med det samme formål: At styrke og udvikle fundamentet for vores fælles klub. Hver eneste gang, Brøndby spiller, skaber vi den bedst mulige opbakning til holdet. Det vil vi også gøre, selvom vi ikke skulle spille med om guldet de kommende år. Det handler om fremtiden, og det handler om fundamentet.
Fansene i Brøndby IF høster – sammen med det enorme frivillige arbejde i fodboldklubben – en enorm anerkendelse og er en del af det fundament, klubben er bygget på. Derfor har vi også en stemme, der skal lyttes til, når der skal træffes beslutninger om fremtiden.
Vi anerkender og respekterer de langsigtede visioner og tiltag i og omkring stadion med afsæt i Strategi 6.4. Men der er også truffet en række beslutninger, der nødvendiggør mellemfinansiering af driften gennem lån fra aktionærer og bestyrelsesmedlemmer. Det er uholdbart i længden og i strid med Strategi 6.4, og vi vil gerne tilskynde bestyrelsen og direktionen til at lægge det bag os og muliggøre en bæredygtig drift fremadrettet.
Vi fans vi lever af drømmene om den store succes, men det er en balance også at have en sund og konkurrencedygtig klub om 5, 10 år og mange flere år, når vores børn er blevet voksne og selv skal stå på tribunen.
Det skal vi alle sammen huske, når der i de første måneder af 2020 skal træffes beslutninger, der påvirker klubben – ikke bare på kort, men også på langt sigt.
Vi – bestyrelsen, sponsorerne, partnere og fans – bør i fællesskab og med respekt for vores roller have en løbende dialog igennem de kommende måneder, således at vi sammen kan drøfte, hvordan vi i fællesskab kan sikre den fortsatte udvikling af Brøndby IF. Så vi kan nå den store succes.
Vi fans vil gå ind i den dialog med fokus på at skabe en sund og veldrevet klub, der kan udgøre rammen for vores fællesskab. En klub med en ansvarlig økonomisk drift og fokus på det lange sigte. Vi tror på arbejdet med at at øge værdien og indtægterne for klubben, inden budgetterne øges; tæring efter næring.
Vi har gennem årene set på store satsninger, der potentielt kunne have kostet klubbens overlevelse og var særdeles tæt på at gøre det. Der skal vi ikke hen igen. Det skal vi alle have for øje, når der inden for de kommende måneder skal træffes nogle afgørende strategiske og økonomiske beslutninger om fremtiden for vores fælles klub.
Én ting er sikkert: Uanset hvad er vi der fortsat. Ude og hjemme. Det er vigtigt, at alle i og omkring Brøndby IF er klar over det. Det har vi altid været, og det vil vi altid være. Vi er klar over og indstillet på, at det kan komme til at koste point i ligaen, at få styr på økonomien de kommende år. Men hellere det, end at fortsætte med at optage gæld, skabe underskud og lægge strategier, der ikke holder. Så måske vi ikke vinder guld og pokaler de kommende år, men vi vil gerne med denne melding sende det signal til bestyrelse, sponsorer og partnere, at vi fortsat vil være der, så længe at vi kan finde fællesskab i en troværdig vision strategi for vores klub.
Som sangen fra tribunen lyder:
Brøndby IF, fra Vestegnen
Hvor ingen tuder og man stiller op igen
På trods af alt, hvad der er sket
Så gir’ vi aldrig op, det’ vores mentalitet
Fanafdelingen i Brøndbyernes IF, Brøndby Support, Alpha og Svinget

Skrevet af

Spred ordet