Et derby bør ligge i sommerhalvåret

Så længe politiet insisterer på at have to timers dagslys efter slutfløjtet ved en derby-kamp, bør man lægge kampene i sommerhalvåret.

Fodbold skal være for alle!

Det er Brøndby Supports opfattelse og det udgangspunkt, vi arbejder med. Derfor er vi ærgerlige over at skulle tage til fodbold og ikke mindst så stor og vigtig en kamp som et derby mellem Brøndby og fck midt på formiddagen – hvis man da var så heldig.

Det er nemlig ikke nogen hemmelighed, at Brøndby har mange jyske fans. Og ikke engang kickoff på Østerbro klokken 11:45 kan holde dem tilbage. Således var vores jyske bus, der startede i Aalborg klokken tre om natten, udsolgt. Men skal vi ikke forsøge, om vi kan give også de jyske fans en bare nogenlunde reel nattesøvn inden et derby?

Derfor vil Brøndby Support frem mod planlægningen af Superliga-sæsonen 2020/2021 forsøge at levere konstruktive input til, at det bliver gjort så smidigt som muligt for alle parter.

Og allerede nu vil vi foreslå, at såfremt politiet fortsat fastholder deres rigide praksis om at derbyer fortsat skal spilles med to timers dagslys efter kampen, bør de i grundspillet fremover lægges i sommerhalvåret, det vil sige senest i slutningen af oktober.

På den måde vil der aldrig skulle spilles tidligere end 13:30 og typisk også tidligst klokken 14, hvilket vi i Brøndby Support godt kan acceptere. Bemærk dog, at med afskaffelsen af skift mellem sommer- og vintertid vil der måske på ny skulle kigges på problematikken i efteråret 2021, alt efter om der ender med at blive permanent sommer- eller vintertid.

Hvad så med de andre klubber?

Et modargument er, at der jo faktisk i de fleste Superliga-runder spilles fodbold søndag klokken 12. Hvorfor skal fans af Brøndby og fck have særbehandling? Vi forstår godt synspunktet, men synes alligevel, det er rimeligt at tage visse hensyn til en kamp, der af mange betragtes som Nordens største.

Og samtidig bør det bemærkes, at i seneste runde spillede Randers og SønderjyskE klokken 12, selvom derbyet lå et kvarter før. Og ligeledes i oktober måned spillede OB og AC Horsens samtidig med derbyet klokken 14. Her er der altså tale om prioriteringer i forhold til en tv-aftale, som derby-kampene ikke påvirker, da den tidlige planlægning af et derby udelukkende er et politi-hensyn.

Man vil med andre ord kunne flytte rundt på et derby uden at ændre på planlægningen af de andre kampe, mens det omvendte ikke vil kunne lade sig gøre.

Når det er sagt, forstår vi udmærket frustrationen over at skulle transportere sig på tværs af landet til en klokken 12-kamp, som det ganske ofte er tilfældet for udeholdets fans. Og derfor vil vi gerne inddrage fans af alle klubber i dialogen om at finde en smartere måde at planlægge Superliga-sæsonen 2020/2021 på.

Skrevet af

Spred ordet