Brøndby Support tager skarpt afstand fra homofobi

Til kampen mod FC Nordsjælland var der desværre en stor gruppe af vores medfans, som valgte at kickstarte derbyugen med en særdeles upassende sang til Viktor Fischer. Der må og skal ikke være tvivl om, at den slags sange og tilråb er homofobiske og komplet uacceptable.

I Brøndby Support har vi svært ved at sætte os ind i, hvad der får nogen til at starte sådan sang i det hele taget og i særdeleshed på en dag, hvor medierne og fodbolddanmark har ekstrem fokus på homofobi på og uden for banen. Det er muligt, at de fans, der sang med til dagens kamp, ikke opfatter det som udtryk for homofobi og i øvrigt ikke opfatter sig selv som homofober. Men lad os slå fast med det samme; Det er uacceptabelt, pinligt og over grænsen for, hvad der bør accepteres til fodbold i 2019. Det er homofobisk, ligesom det er racistisk at lave abelyde efter mørke spillere.

Det er vigtigt for os at understrege, at vi reagerer så kraftigt på det her, fordi homofobi og bekæmpelsen af den er blevet et stort samfundsemne, som vi bakker op om. Vi er helt bevidste om, at det ikke er første gang, en Brøndby-tribune har sunget sange, der i sit udtryk må betragtes som homofobiske. Men ligesom vi op gennem tiden har lært, hvor grænsen for racisme går, og hvornår man bør reagere på det, så gælder det samme med homofobi. Og i aften blev grænsen overtrådt på en måde, som vi hverken kan eller vil sidde overhørig.

Vi har stoppet racistiske tilråb, så lad os sammen stoppe homofobiske tilråb og hæve niveauet. Fodbold handler om at bakke sin hjerteklub op, og en del af det er også at være i opposition til rivalen. Men der er ærligt talt masser af kraftfulde måder at gøre det på, som ikke er diskriminerende. Vi har alle et fælles ansvar for at stoppe det. Tag fat i din sidekammerat, hvis du oplever homofobiske tilråb. Vær med til at starte andre sange, så vi sammen kan overdøve og stoppe det.

Fodbold er for alle – uanset seksuel orientering, etnisk oprindelse eller religiøs overbevisning.

Se også:

Fælles statement fra DBU, Divisionsforeningen, spillerforeningen og Danske Fodbold Fans

Fælles udmelding fra de stribede (OB fanklub) og FCKFC

Udmelding fra Brøndby IF om episoden i Farum

Skrevet af

Spred ordet