Brasiliansk journalist om derby: Uforglemmeligt!

En kamp med 100.000 tilskuere på Maracanã i Rio de Janeiro er ingenting i forhold til et dansk derby. Sådan skriver den brasilianske journalist Jorge Grimaldi til Brøndby Support.

I weekenden overværede brasilianske Jorge Grimaldi derbysejren fra Brøndby-afsnittet. Han har valgt at dele sin oplevelse med Brøndby Support:

“I søndags havde jeg en af de største fodboldoplevelser nogensinde.

Jeg bor i Rio de Janeiro i Brasilien og er fan af fodboldklubben Flamengo, så Maracanã er mit andet hjem. Her her jeg overværet fodboldkampe med 100.000 tilskuere, men det er ingenting sammenlignet med den kulisse som knap 25.000 tilskuere skabte til søndagens derby i København.

Stemningen var fantastisk. Lige fra gåturen fra stationen til stadion med syngende fans og fyrværkeri – til kampen i Parken og sejrsfesten på Brøndby Stadion og senere i Brøndby Supports klubhus efter kampen.

Der var kaos ved indgangene til Parken. Køerne ude foran tribunen blev i mine øjne afviklet alt for langsomt, men da vi endelig blev lukket indenfor, var alt, vi tænkte på, at støtte Brøndby.

Selvom jeg ikke kendte nogen af sangene, prøvede jeg at synge med på dem. Min favorit var den med “den er fuld af FC blod”.

Brøndby-fansene virkelig passionerede omkring klubben. De sang og støttede holdet i alle 90 minutter.

Efter Christian Nørgaards scoring – kort før pausen – gik tribunen amok i glædesrus. Og 45 minutter brød jublen for alvor løs. Brøndby-fansene sang videre i Parken i måske 30 minutter efter dommerens sidste fløjt.

Det var fantastisk. Jeg kunne virkelig føle den forløsning, som sejren gav Brøndby-fansene. Det var ikke en hvilken som helst glæde. Det var 13 års forbandelse, der blev brudt – krydret med, at Brøndby fører ligaen.

Vi forlod Parken og tog til Brøndby Stadion, hvor spillerne atter fejrede sejren sammen med fansene. Det var helt fantastisk at synge og hylde holdet endnu engang. Denne gang på hjemmebanen – et stadion, jeg aldrig har været på før.

Jeg mødte matchvinder Christian Nørgaard og fik taget billede med ham. Han var enormt rar og blev en smule overrasket, da jeg fortalte ham, at jeg var fra Brasilien.

Dagen blev sluttet af i Hytten med øl og endnu flere Brøndby-sange. Efter den dag kan jeg kun sige, at Brøndby IF har fået endnu en fan. Den oplevelse, jeg fik søndag den 5. november 2017 til en kamp med Brøndby, glemmer jeg aldrig.

Efter seancen på stadion sluttede en fantastisk blå-gul dag i Hytten med øl og mange Brøndby sange.

Jeg tør godt sige, at Brøndby har fået en fan mere, og jeg skylder en stor tak til mine venner Mikkel og Luiza, der købte billetten til mig.

Sådan en kamp sammen med Brøndbys fans er virkelig en uforglemmelig oplevelse!”

I Brøndby Supports galleri kan du se en fyldig fotoreportage fra derbysejren. Klik blot her.

For blot 175 kr. årligt (under 15 kr. om måneden) kan du støtte den positive fankultur som medlem af Brøndby Support.

Skrevet af

Spred ordet