Lad os i fællesskab sige NEJ til awaykort

Med beslutningen om awaykortet er fansene endnu engang blevet ignoreret i spørgsmålet om at sikre gode forhold på lægterne i den bedste danske fodboldrække. Konsekvensen bliver, at fansene bliver væk.

De 12 Superliga-klubbers aftale om det såkaldte awaykort vækker forundring i alle Danmarks fankredse. I Brøndby Support er man ligeledes uforstående over for tiltaget, der både i ind- og udland har vist sig at være uden effekt.

Det kan samtidigt undre, at Brøndby IF er gået med i aftalen, når man fra klubbens side har brugt adskillige timers arbejde på dialog og møder med klubbens fans, som har haft til formål at fremme den positive fankultur.

Kort fortalt føler vi os holdt for nar.

Ignorancen er total

Eksempler fra ind- og udland viser, at awaykort ikke nedbringer problemerne i forbindelse med fodboldkampe. Tværtimod har følgerne været, at tilskuertallene er raslet ned, og i enkelte lande har sponsorerne endda trukket sig.

Samtidigt bliver denne løsning frarådet af et ekspertudvalg i Europarådet, fordi det skader mere end det gavner. Eksempelvis sender det et signal om, at det er farligt at gå til fodbold. Er det et billede, som Divisionsforeningen ønsker at sende til Hr. og Fru Danmark?

Med 19 anholdelser blandt 1,57 millioner tilskuere i sæsonen 2013/14 har vi svært ved at genkende det billede.Tværtimod har det aldrig været mere sikkert. Det viser Rigspolitiets tal.

Alle disse kendsgerninger har man bevidst ignoreret fra Divisionsforeningens side.

Farvel til udebaneture

I den kommende sæson må Brøndby IF vinke farvel til opbakningen på udebane, når awaykortet er en realitet.

Brøndby Support ønsker ikke at arrangere busture til klubbens udekampe, hvis et awaykort er påkrævet af deltagerne på turene.

Vi opfordrer desuden vores medlemmer til at følge trop og helt boykotte udebanekampene og awaykortet.

Lad os i fællesskab sige NEJ TIL AWAYKORT.

Kampen fortsætter

Til det sidste håber vi, at klubberne kommer til fornuft og dropper ideen om et awaykort. Man skal blot se tilbage på mandagens derby-kamp på Brøndby Stadion for at konstatere, at awaykortet ikke fjerner uro-elementer fra tribunen.

Her blev der fra udeholdets afsnit bl.a. affyret adskillige kanonslag, ligesom omfanget af pyroteknik bestemt ikke var på et minimum. Eksempler på ting, som awaykortet skulle kunne forhindre.

Vi vil derfor fortsat kæmpe for, at awaykortet bliver taget af bordet igen. Både nationalt gennem Danske Fodbold Fanklubber, men også internt i Brøndby IF i samarbejde med de øvrige fangrupper i Brøndby.

 

Læs mere på nejtilawaykort.dk

Skrevet af

Spred ordet