Tanker efter derbyet

Spred ordet

Som nogle nok har lagt mærke til, er mit seneste blogindlæg blevet fjernet. Jeg har fået en forklaring herpå og den er taget til efterretning.

Nu hvor derbyet så er overstået for denne gang, vil jeg ikke vade mere i de hændelser der skete fredag aften, det må politi og de involverede tage stilling til. Mine holdninger har dog ikke ændret sig.

Lige nu læser jeg at der trods alt er en del mennesker der har nået at læse indlægget og kommenterer på det. Udfra en beskrivelse af, hvad der skete på Halmtorvet og i marchen i går, som jeg absolut heller ikke synes gik helt smertefrit.

Der var stemning og sang og mange glade mennesker, men også nogle få der ikke lige havde taget den gode opførsel med hjemmefra. Igen var der kanonslag, klistermærker på biler og respektløse mennesker der ydmyger en flaskesamler på det skammeligste.

Jeg vil her gerne pointere at jeg ikke repræsenterer Brøndby Support, men skriver om mine egne holdninger og erfaringer. Der er ingen tvivl om, at jeg tager dybt afstand fra den opførsel, mange mennesker fremførte i går. Men det er nu engang svært at holde styr på så mange mennesker, der er ingen mulighed for at kontrollere dem der kommer for stickers og kanonslag.

Når jeg så læser, at mange vælger march og optakten fra, mange af de mennesker som sikkert har samme holdninger som jeg til den slags, bliver jeg en anelse skuffet. Skuffet over at man lader disse uheldige elementer tage styringen og gøre oplevelsen negativ for presse og omverden. Jeg er sikker på, at Brøndby Support gør hvad de kan for at forhindre disse episoder.

Men hvis vi for alvor skal dem til livs, er det netop ved at de mennesker der vil den glade og positive oplevelse, kommer til optakten og deltager på en ordentlig måde. Deltager ved at udøve selvjustits overfor de idioter der ikke kan opføre sig ordentligt. Ikke ved at blive væk og brokke sig over idioterne på diverse debatfora.

Hvis vi vil Brøndby IF og vil blive ved med at vise omverdenen at brøndbyfans er danmarks bedste, sjoveste og mest medlevende fans, er det vigtigt at vi også gør det og ikke stikker halen mellem benene, når tingene i lige går så godt.

Jeg skal være helt ærlig og indrømme, at jeg ikke er verdens bedste til at udøve selvjustits, til at tage klistermærker fra nogle der sætter dem uheldige steder eller at stoppe nogen i at smide med kanonslag. Men det skyldes udelukkende at jeg er alene, at jeg ikke lige synes der er nogle jeg kender godt nok til, at tage hånd om de ting. For jeg vil sgu gerne.

Lige nu flyder medierne over med negative historier om Brøndbys tilhængere. Skal det billede vendes, nytter det ikke at alle dem der vil det positive og gode i at være brøndbyfan bliver væk. Tværtimod, vi skal deltage og vise de uheldige idioter, at vi ikke vil finde os i dem.

Skrevet af

Spred ordet