En lille snak om nedrykning

Spred ordet

I Brøndby er vi glade for at fokusere på triumferne – Mesterskaber, pokaltitler og store Europacup-resultater. I disse dage er øjnene dog rettet mod mindre euforiske dele af tabellen, kraftigt rettet mod nedrykningsstregen.

Det er dog ikke noget nyt i Brøndbyernes Idrætsforenings historie. Allerede i klubben anden sæson i 1966 skulle vi helt frem til næstsidste spillerunde før endnu en sæson i serie 1 var sikret. Dengang med en 7-2-sejr over Hedehusene, blandt andet med senere kamprekordholder Per Bisgaard på holdet. Den efterfølgende sæson blev det dog til oprykning til Sjællandsserien.

En 9. plads blev det til i den første sæson i Sjællandsserien, men dog med lidt luft ned til stregen. Værre så det ud i den næste sæson hvor Brøndbyerne det meste af sæsonen fristede en placering under stregen. Henover efterårssæsonen betød en række sejre dog at holdet fik hevet sig op på 10.pladsen og dermed 3.sidst. Men selv en sejr i sidste spillerunde over ABs divisionsreserver var ikke nødvendigvis nok til at sikre endnu en omgang i Sjællandsserien, da også Roskilde var i nedrykningsfare fra Danmarksserien. En nedrykning til den sjællandske klub ville betyde, at der skulle finde tre nedrykkere fra Sjællandsserien, men Brøndbyerne som den tredie klub. Men heldigvis var Roskildes nederlag i sidste runde ligegyldigt da fynske Søndersø ikke formåede at overhale roskildenserne og dermed rykkede ned i Fynsserien og Brøndbyerne kunne også i sæsonen 1970 spille i Sjællandsserien.

Så al den snak om nedrykning er ikke noget nyt. Men vi har klaret den hver gang indtil nu. Forhåbentlig også i Superligaen 2012/13

Skrevet af

Spred ordet