Det er uværdigt, Anders Hørsholt

Spred ordet

En sejr over rivalerne i en betydende kamp. Det burde fremkalde en fest, ikke? Alligevel er ‘fest’ måske nok ikke lige dét første, som folk forbinder med onsdagens pokalkamp på Brøndby Stadion.

Det kan vi kun takke os selv for, for det er ikke pressens skyld, at der endnu engang er kommet negativ fokus på os fodboldfans. 

Lad det være sagt med det samme: Både Brøndby-fans og FCK-fans dummede sig gevaldigt i onsdags. Brøndbyfans invaderede banen, mens FCK-fans splittede udebaneafsnittet ad. 

Alligevel føler FCK-direktør Anders Hørsholt trang til at udtale sig positivt om FCK’s fans. I Ekstra Bladet er han citeret for at sige følgende:

“Vores fans opførte sig eksemplarisk. Der var intet på vej til stadion og på stadion var det også fint. Jeg kan kun rose dem. De har opført sig eksemplarisk. Det er ikke vores fans, der har startet eller begyndt det her.”

Det kan undre, at manden har behov for at komme med sådan en udtalelse, når tv-billeder viser, at FCK-fans begår hærværk på stadion. Samtidig viser dette videoklip, at det første nødblus bliver kastet fra FCK’s fanafsnit og ind blandt de Brøndbyfans, der står på banen (og som ikke bør stå der). 

Hvis det er eksemplarisk adfærd at rasere udebaneafsnittet, så vil jeg nødig vide, hvad Anders Hørsholt definerer som ballade. 

Og jeg kan faktisk slet ikke forstå, at FCK-ledelsen har behov for at undskylde hærværk med hærværk.

Undskyld. Det kan godt være, at jeg har haft snotten for langt nede i lim-bøtten, men hvor er logikken? Fordi Brøndbyfans ødelægger inventar i Parken for næsten 300.000 kroner, betyder det altså ikke, at det er i orden, at FCK-fans gør det samme på Brøndby Stadion. Tværtimod.

Drop børnehave-retorikken og kom videre. Det burde vel være i alles interesse, at den slags tåbeligheder bliver stoppet omgående. Hærværk hører ikke hjemme nogen steder. Længere er den ikke. 

Samtidig virker det meget underligt, at Anders Hørsholt allerede har glemt, at Brøndby IF (samt OB, AGF og AaB) indgik en solidaritetsaftale om udebanefans med FCK i foråret, hvor FCK-fans stod en række uheldige episoder.

Dengang kunne Brøndby have valgt at stå udenfor, men det gjorde klubben som bekendt ikke. Man ville sende et signal til omverdenen om, at balladen skulle til livs.

Jeg undrer mig derfor over, at der fra FCK’s side skal hamres en stor, fed dolk i ryggen på Brøndby IF på den måde.

Det er altså uværdigt, Anders Hørsholt.

 

Læs mere af samme skribent:

Skrevet af

Spred ordet