Brøndbyfans vinder pris

Netværket Brøndbyfans mod Racisme har vundet spillerforeningens antiracistiske pris for 2009. Prisen blev overrakt ved spillerforeningens årlige afslutningsfest på Radisson hotellet i Århus i sidste uge.
Brøndbyfans mod Racisme startede tilbage i 2004, hvor der blev solgt t-shirts og uddelt postkort, med spillere, der udtalte sig mod racisme. Siden da er der blevet trykt klistermærker, arrangeret koncerter og meget andet.

– Da vi startede vores kampagne var situationen anderledes end i dag. Dengang var abelyde og racistiske sange mere udbredt end i dag. Og der var en del både i fanskaren og i klubben, der modarbejdede os. I dag er det kun en lille gruppe, der laver abelyde og der er ikke længere nogen der bakker dem op, siger en glad Louise Blond, der i mandags modtog prisen på vegne af gruppen.

Hun fremhæver det gode samarbejde gennem alle årene med Spillerforeningen, Brøndby Support og det internationale netværk FARE (Football Against Racism in Europe) som årsagen til kampagnens succes.
Fremtiden byder på endnu mere aktivitet fra de antriracistiske Brøndbyfans som dog nu har droppet navnet Brøndbyfans mod Racisme:

– Vi vil gerne ud over det med kun at være aktive på enkelte aktionsdage. Vi vil gerne være med til at skabe en positiv fankultur i Brøndby uden vold og racisme. Så til foråret laver vi nogle gratis udendørskoncerter ved Hytten i forbindelse med kampene. Det bliver med temaet Elsker Brøndby – Hader Racisme, forklarer Louise Blond

Antiracismeprisen var ikke den eneste der gik til Brøndby i år. Mia Brogaard, der har spillet i klubben de sidste 10 år, blev nemlig samtidig kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Danmark. Derudover fik Duncan plads på årets hold.

Skrevet af

Spred ordet