Berliner-info: Stor guide om turen

ALT DU BØR VIDE: Brøndby Support er klar til at sende omkring 450 medlemmer i busser til Berlin. Nogle kører onsdag aften, andre følger efter torsdag morgen, og yderligere andre tager af sted privat med fly, bil eller bus. Her følger Brøndby Supports praktiske informationer til de rejsende. Desuden leverer vi uforpligtende en slags guide for alle Brøndbyfans om:

  • Ankomst torsdag morgen
  • Ankomst torsdag eftermiddag
  • Mødesteder ved stadion
  • Andre mødesteder
  • Vejviser til stadion
  • Fri offentlig transport på kampbilletten
  • Efter kampen
  • Tilladt og forbudt på stadion
  • Praktiske links

 

Ankomst torsdag morgen

Alle busser med ankomst til Berlin torsdag morgen kører til HFC Sporteck, Naumannstrasse 10, hvor alle bliver sat af. Brøndby Support har fået en særaftale med en række caféer og værtshuse i dette område om at åbne fra kl. 07.00.

Dermed kan alle Brøndby-fans, som ønsker det, samles fra morgenstunden. Busserne sætter ALLE af her og kører derefter til stadion. Der vil IKKE blive mulighed for at komme til busserne før kampen, da chaufførerne skal hvile for at overholde bestemmelserne.

Det centrale mødested torsdag morgen hedder:

HFC Sporteck
Naumannstrasse 10
Nærmeste S-banestation: Julius-Leber-Brücke, linie S 1.

Sporteck er en Hertha-fodboldbar, der har tilbudt at tage imod os med morgenbord til en pris af 5 Euro pr. person (rundstykker med pålæg ad libitum, eksklusiv drikkevarer som købes separat). Yderligere info gives i busserne.

I umiddelbar nærhed af Sporteck åbner yderligere 2-3 barer, cafeer og værtshuse fra kl. 07.00, også her serveres mad til gunstige, men varierende priser.

Samlet tur til midtbyen

Når folk har spist og drukket, vil der blive en samlet tur tilbage til et sted i midtbyen, sandsynligvis Brandenburger Tor eller Alexanderplatz. Det står naturligvis enhver frit for, hvad han eller hun vil, og yderligere info om en samlet tur vil blive givet ved Naumannstrasse.

Ankomst torsdag eftermiddag

Alle busser med ankomst til Berlin torsdag eftermiddag kører direkte til stadion, hvor alle bliver sat af. Der vil IKKE blive mulighed for at komme til busserne før kampen, da chaufførerne skal hvile for at overholde bestemmelserne.

Mødesteder ved stadion

Her følger en række forslag, som på kampdagen foreslås som mødesteder for Brøndby-supportere.

Mauerpark

På bagsiden af stadions hovedtribune ligger Mauerpark, som er et større grønt areal. Her løb Berlinmuren i “gamle dage”, men stedet er nu kreativt område. Med Mauerparks størrelse er det oplagt som mødested i timerne op til kampen. Tæt på parken og i stadions omgivelser ligger i det hele taget mange kiosker, madsteder, restauranter osv., så der er rigelige muligheder for at forsyne sig.

Prater Garden

Dette er en stor Biergarten lige over for stadion i krydset af Eberswalder Strasse/Schönhauser Alle. Der er plads til op imod 600 gæster, og i godt vejr åbner haven fra kl. 12.00.

Området omkring stadion er fyldt med kiosker, spisesteder, caféer og værtshuse, og selv hos bageren og i den mindste madbod på gaden sælges der øl/drikkevarer! Berlinerne er generelt glade for skandinavere, så vær ikke bange for at tjekke stederne ud og bruge dit skoletysk; alle kan vel sige “ein Bier und eine Wurst, bitte”.

Især syd ad Schönhauser Allé finder man flere beværtninger, bl.a. Kulturbräurei. Desuden møder du flere steder på Helmholtzplatz, som du finder således: Gå ned ad Danziger Strasse og drej til venstre af Lychener Strasse.

Andre mødesteder

Til de, der er mere eventyrlystne på egen hånd, findes her forslag til andre anbefalelsesværdige steder, man som fodboldfan kan samles:

Alexanderplatz

En stor, åben plads med aktiviteter, tv-tårnet og en del indkøbsmuligheder og udskænkningssteder samt tæt på historiske seværdigheder. Kun ca. 1.7 km. gang til stadion nord ad Schönhauser Allé.

Breitscheidplatz

Ved starten af den berømte indkøbsgade Kurfürstendamm mødes mange fans ofte. Her finder man blandt andet Hertha-shoppen, Europacenter med stor irsk pub i kælderen samt det kendte, udbombede vartegn Gedächtnisskirche. Tæt på ved Bahnhof Zoo finder man Hertha-stamstedet “Hanne Am Zoo” med den tidligere Bayern- og Hertha-spiller Hans “Hanne” Weiner som indehaver. Om hans stambord i midten samles ofte kendte spillere, politikere og andre prominente, og Hanne am Zoo er et must for virkelige Berlin-fodboldfans.

 

Vejviser til stadion

Stadion Jahn-Sportpark ligger på hjørnet af Eberswalder Strasse/Schönhauser Alle. Den nærmeste station hedder U Eberswalder Strasse på linien U2 retning Pankow.

Ønsker man at køre direkte til området omkring stadion fra Julius-Leber-Brücke, gøres dette således: Tag linie S1 retning Oranienburg. Tre stop til Potsdamer Platz, hvor der skiftes til linie U2 retning Pankow. Herfra er der 10 stop.

 

Fri offentlig transport på kampbilletten

På kampdagen skulle man – efter hvad vi har fået oplyst – med sin fodboldbillet i hånden kunne køre gratis med Berlins offentlige transportmidler! Dette skulle gerne fremgå af bagsiden af billetten, men tjek selv efter for alle tilfældes skyld.

 

Tilladt og forbudt til kampen

Hertha Berlins sikkerhedsansvarlige har oplyst Brøndby Support, at følgende er tilladt/forbudt på stadion:

Tilladt

•    Flag indtil 1.5 meter i størrelse
•    Indtil 5 styk store flag, der skal svinges inde på løbebanen af en person
•    Bannere, hvis påskriften er clearet på forhånd
•    En megafon i alt
•    En capo på podie, som stilles til rådighed foran tribunen
•    Trommer, hvis de er hule i bunden eller gennemsigtige

Forbudt

•    Creperuller
•    Konfetti
•    Fyrværkeri

Om topindsflag afventer vi besked!

I øvrigt henvises der til bestemmelserne bag på billetten.

 

Efter kampen

Busserne er parkeret i umiddelbar nærhed af stadion. Orientér dig evt. før kampen om bussernes holdested. Der er afgang hjemad STRAKS efter kampen.

 

Praktiske spørgsmål til turen

Du er selvfølgelig velkommen til at maile kontoret hvis du har yderligere spørgsmål til turene til Berlin.

 

Praktiske links

Om Prater Garden
Hanne am Zoo
Berlins U- og S-banenet til udskrift
Interaktivt Berlin-kort

Skrevet af

Spred ordet