Store ambitioner på Sydsidens vegne!

Alle fans af Brøndby IF har et ansvar for at opbakningen til klubben er så god som mulig. Placerer du dig på en stemningstribune, vokser ansvaret for at bidrage til den gode stemning på stadion.

Den nedre del af Sydsiden har i de sidste mange år været præget af store forskelle i måden, hvorpå fans agerer på tribunen. Derfor havde Brøndby Support og Alpha tilbage i foråret 2022 planlagt et møde med det formål at stille større krav til de fans, der valgte sig at tage plads på den legendariske stemningstribune.

Mødet skulle være startskuddet til at inddrage interesserede fans til at skabe et fælles tribune-kodeks, der ville medvirke til at løfte stemningen på Sydsiden.

Rygter om et salg af aktiemajoriteten i klubben kom imidlertid i vejen, og mødet blev derfor udskudt på ubestemt tid. Debatten om Sydsidens fremtid blev dog ikke mindre relevant af den grund.

Vi har lige været igennem en frygtelig tid på tribunerne med splittelse i det store fællesskab og nogle uenigheder som desværre ofte blev gjort alt for sort/hvide. Nu er det tid til, at vi i fællesskab arbejder på at få samlet os igen – til gavn for det store Brøndby-fællesskab og ikke mindst vores klub som helhed.

Nye tider på tribunen

Søndag spiller Brøndby IF sin første hjemmekamp i den nye Superliga-sæson, og det bliver med forandringer på Sydsiden – både øvre og nedre.

For en del kommer det som en overraskelse, men faktisk har der længe været store ambitioner på Sydsidens vegne. De ambitioner handler udelukkende om at løfte stemningsniveauet på Sydsiden til nye og hidtil usete højder.

Når Brøndby IF tager imod OB på søndag vil der være allokeret et stemning-afsnit på en lille del af Sydsiden Øvre. Dette afsnit vil løbende blive udvidet og fra næste sæson vil hele Sydsiden Øvre være der, hvor det forventes, at man bidrager til opbakningen hele kampen igennem.

Gudskelov er der mange flere fans, der ønsker at bidrage aktivt til opbakningen, end der er plads til i det lille afsnit. Det er dog vigtigt at huske, at det her blot er en start – og den bedst mulige løsning for nu.

Derfor opfordrer vi til tålmodighed, og at folk i første omgang forsøger at samle sig på Sydsiden Nedre for at bidrage aktivt derfra. Det kan både være i højre side under det nye Stemnings-afsnit – eller centralt på tribunen omkring capo-tårnet.

Vi opfordrer til, at man IKKE søger op på Sydsiden Øvre, hvis ikke man har billet dertil. Det vil påvirke medfans, der har sæsonkort til dette område.

Plads til nye kræfter

Vi håber, at der over tid vil opstå en stemningsgruppe, som vil gå forrest på Sydsiden Nedre – i samspil med Sydsiden Øvre.

Tiden er løbet fra at Brøndby Support står direkte for stemningen, men fanklubben hjælper hellere end gerne med bagvedlæggende ting som fx mødelokaler, sparring m.v., hvis der måtte være fans med et sådant ønske.

Ændringen på tribunen kommer også til at betyde, at nogle fans skal have nye pladser. Her er det dog vigtigt at huske, at det kommer til at gavne det store fællesskab i sidste ende. Vi ved, at Brøndby IF i den forbindelse har kontaktet de berørte på Sydsiden Øvre direkte med henblik på at hjælpe fans fra Sydsiden Øvre til andre gode pladser på stadion, og vi har set de gode pladser det er muligt at vælge imellem.

Vi forventer bestemt ikke, at alt kommer til at spille maksimalt på søndag. Det vil blot være en stille start på vej hen mod noget, der på sigt kan løfte opbakningen til Brøndby IF markant. Hvis vi alle forsøger at gøre en indsats til det store fællesskabs bedste, så vil det i al fald give de bedste forudsætninger.

 Vi ses på søndag – klar til kamp for Vestegnen!

Info fra brondby.com: Ændringer på Sydsiden 

Info fra Alpha: Fremtidens Sydsiden

Skrevet af

Spred ordet