Fælles udmelding inden Derby 12. maj

Vi står overfor et uhyre spændende opgør om få dage. Et derby med enormt meget på spil for begge klubber, men uanset hvilken klub der står som sejrherrer på søndag, så er vores håb, at vi endnu engang kan afvikle et derby i fred og fordragelighed. 

Vi, Brøndby Support og F.C. København Fan Club, har igen været til formøde forud for weekendens derby. Mødets faste deltagere, foruden fanklub repræsentanter, tæller de sikkerhedsansvarlige fra begge klubber samt politiet.

 Efter ønske fra fanklubberne blev mødet denne gang afholdt på Brøndby Stadion, da vi langt bedre kan få det fulde overblik over stadion, og direkte udpege og visualisere, hvordan sikkerhedsforanstaltningerne kommer til at være på dagen. Det giver mening, at møderne bliver afholdt på det stadion, kampen skal afvikles, så der ikke opstår nogle tvivlsspørgsmål sidenhen.

 

Effekten taler sit tydelige sprog

Vi kan allerede nu se effekten af disse møder, der er blevet implementeret som en fast del op til hver eneste højrisikokamp, efter ønske fra fans og Justitsministeriet.  

Vi startede møderne på eget initiativ, da vi efterlyste og så et stort behov for tydeligere kommunikation inden og efter kampene samt mulighed for at tale åbent med alle instanser om, hvilke, nogle gange små, ændringer der kan have stor betydning for at selve kampdagen glider bedre.

Ved de seneste to derbys, der blev afviklet i Parken, så man en markant forskel på afviklingen fra første kamp i november 2023 til forårets kamp 1. april 2024. Det er ingen hemmelighed, at vi alle så november kampen som katastrofal, men på vores evalueringsmøde efterfølgende kunne vi præcist udpege alle de steder, hvor der var sket fejl, og hvor der var plads til forbedringer. Alle tog efterretninger til sig, og vi kiggede hinanden i øjnene og lovede, at det aldrig måtte gentage sig. Resultatet blev en kamp, hvor stort set alle fejltrin var udbedret, kommunikationen var knivskarp, og anholdelserne var bragt ned på et absolut minimum og talte to enkelte tilfælde.

Vi kan derfor tydeligt se, hvor gavnligt dette tiltag er for os alle, både i forhold til muligheden for tilbageholdelse, men også i forhold til at kunne drage erfaringer og handle ud fra, hvad vi kan se, der virker. Tiltaget virker dog kun, hvis det bruges efter hensigten, og man benytter hele pakken, for et værktøj som tilbageholdelse af udeholdets fans kan ikke stå alene – dialogen, kommunikationen og samarbejdet på tværs af klubber og funktioner er altafgørende.

Allerede inden billetsalget til udebaneafsnittet startede, blev der fra politiets side varslet mulig tilbageholdelse af udebanefans. Dette skal, og bør, være en fast procedure ved påbud om tilbageholdelse, så man som fan ved præcis, hvad man kan forvente, når man køber billetten. Det bakker både Københavns og Vestegnens politi op om, og det glæder os, at kommunikationen om dette har høj prioritet.

Alt i alt har vi forsøgt at støbe fundamentet til endnu en fredelig, tryg og god fodboldoplevelse af de helt store, og vi opfordrer naturligvis alle, uanset klubfarve, til at følge politiets anvisninger, søge væk, hvis der er optræk til en konfrontation, og ellers være med til at gøre kampen på søndag til endnu et fredeligt derby.

Vi ønsker alle en god kamp.

/Brøndby Support & FC København Fan Club

Praktisk information og overblik over afspærringer

Skrevet af

Spred ordet