Stemningsboykot i 20 min og 4 sek. til derbyet

Der var ikke adgang for Brøndbyfans til sidste derby i parken og på søndag er der heller ikke adgang for udebanetilskuere. Årsagen er, at Divisionsforeningen på opfordring fra politiet har valgt at straffe alle kollektivt efter en tid, hvor den dialog der ellers tidligere har gjort en forskel, ikke har været til stede.

Stemningsboykot frem til uret slår 20 min. og 4 sek.
Uanset placering, form og trup-sammensætning betyder et derby rigtigt meget for os Brøndbyfans – og søndagens kamp er ingen undtagelse. Alligevel vælger Brøndby Support, Alpha Brøndby og Svinget at gennemføre en stemningsboykot indtil der er spillet 20 minutter og 4 sekunder af kampen.

Kollektive straffe er ikke vejen frem!
Vi ser ingen anden mulighed end at markere vores utilfredshed med de tiltag og restriktioner, som bliver lagt hen over hovedet på fodboldfans uden skyggen af forudgående dialog.
At indføre kollektive straffe såsom ingen udefans til derby-kampe er et lavt og ikke særlig effektivt eller konstruktivt indgreb, som ikke medfører andet end at slå den levende og opblussende fankultur, som disse opgør er garant for, ihjel.

Disse restriktioner er kommet fra politiet og divisionsforeningen og først efterfølgende er vi fans blevet inviteret til dialog. Det er ikke sådan, vi leger. At smide en så hård og kollektiv straf i hovedet på fodboldfans fremmer ikke ligefrem lysten til efterfølgende at indgå i en dialog.

En vigtig kamp på den lange bane
Vi vil gerne understrege, at vi godt ved, at alle ikke er enige i denne stemningsboykot – og det er okay. Vi forstår godt folks higen efter at støtte spillerne maksimalt i en kamp mod vores ærkerivaler – den har vi også selv. Vi mener dog, at vi er nødt til at sætte foden ned her og tage en kamp, som ikke er sjov på den korte bane, men som i den grad kan gavne på den lange bane. Det har tidligere boykots af blandt andet fingeraftryksregistrering tydeligt bevist.

Formålet med denne boykot er, at politiet og divisionsforeningen indser, at kollektive straffe og et forbud mod udefans ikke er vejen frem. Restriktioner forud for dialog er ikke vejen frem. Vi har i Brøndby og Danmark generelt en fankultur i fremgang med stigende tilskuertal – lad os sammen dyrke dette og fortsætte udviklingen af dansk fankultur.

Fuld opbakning efter 20 min og 4 sek.!
Vi, Brøndby Support, Alpha og Svinget håber, at så mange som muligt vil støtte denne stemningsboykot. Uanset om man bakker op om det eller ej, så håber og forventer vi, at HELE Brøndby Stadion når der er spillet 20 minutter og 4 sekunder af kampen vil give alt, hvad de kan for at få en derbysejr hjem!

VI STÅR SAMMEN OM VOR KLUB – BRØNDBY IF!

  

Skrevet af

Spred ordet