Udelukket fra derby-udebane – udelukket fra dialog!

Fælles udmelding fra Brøndby Support og FCKFC.

Onsdag eftermiddag kom der en pressemeddelelse fra Divisionsforeningen, hvor det bl.a. blev meddelt, at de to kommende derby-kampe i foråret skal spilles uden udebanetilskuere.

Vi står som fans noget overraskede tilbage ovenpå denne beslutning!

Et derby med fans fra begge hold er en essentiel del af rammen omkring Danmarks største fodboldkamp, og den ene del har man nu valgt at udelukke. Det skader ikke blot selve kampens atmosfære, men også det billede af dansk fodbold, som Divisionsforeningen og tv-selskaberne brander sig på.

Vi er selvfølgelig af den holdning, at fodbold skal være for alle, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt, og på ingen måde være rammen for vold og hærværk. Det kan og skal dog aldrig være flertallet, der må lide under et fåtals handlinger. Det har aldrig været gavnligt at uddele kollektive straffe, og det mener vi heller ikke gør sig gældende denne gang. Samtidig finder vi det bekymrende, at det er politiet, og ikke fodboldens egne instanser, der fælder dommen over de kommende to derby-kampe.

Vi er skuffede over, at denne beslutning er taget, uden nogen foregående dialog med os fans. Vi er bekendte med de problemer, der har været ved tidligere derbys, og vi har fuld forståelse for, at der skal gøres en indsats for at få fjernet denne slags uacceptable episoder. Af netop samme årsag, inviterede vi til dialog med politiet efter kampen i Brøndby i efteråret, men uden held. Det er vores klare overbevisning, at vi i fællesskab – fans, politi, Divisionsforeningen og klubber – skal hjælpes ad med at finde holdbare løsninger i stedet for kollektive sanktioner. Derfor opfordrer vi endnu gang til, at både politi og Divisionsforeningen tager vores opfordringer og input seriøst, så vi ikke skal have den her debat, når det igen er tilladt at have udebanefans til et derby.

Se den fælles udmelding fra Brøndby IF og FCK fra d. 23.02.2022 

Se den fælles udmelding fra Brøndby Support og FCKFC efter derbyet i Brøndby oktober 2021

Skrevet af

Spred ordet