Udmelding fra Fanafdelingen i Brøndbyernes IF sammen med Brøndby Support, Alpha og Svinget

År 2021 er nu slut, og det er tid til at gøre status. Det har været et fantastisk år for Brøndby IF. Vi er Danske Mestre, vi har været i europæisk gruppespil, der er fuld opbakning på tribunerne – både hjemme og ude, fanmiljøet udvikler sig fortsat, klubbens strategi følges, og den viser sig at virke ganske godt.

Det er alt sammen positivt, og vi vil gerne anerkende den indsats, som alle fans, frivillige, spillere, trænere samt klubbens ansatte, ejerskab, bestyrelse og ledelse har leveret gennem 2021. Vi håber, og forventer, at alle vil tage ansvar og fortsætte af samme vej i 2022. Det er det fællesskabet har behov for.

Opfølgning på det åbne brev fra 2020
Det er nu to år siden vi offentliggjorde et åbent brev med en opfordring til bestyrelsen i Brøndby IF om at have fokus på at skabe en sund og veldrevet klub som rammen for vores fællesskab. En klub med en ansvarlig økonomisk drift og fokus på det lange sigte. Så langt, så godt.

Vores holdning er fortsat den samme. Det er fantastisk at være Danske Mestre. Den eufori må dog ikke føre til kortsigtede og forkerte beslutninger, der ikke følger den linje, der er lagt. På ingen måde.

Rettidig omhu med udmelding af perspektiver for fremtiden
Det går rigtig godt i Brøndby IF, og det kan friste at afvige fra strategien for at få kortsigtet succes. Men vi må og skal lære af historien og fortsat følge den strategi, der gav os det første mesterskab i 16 år. Det er rettidig omhu fra vores side som fans at melde vores perspektiver for fremtiden ud.

Vi ønsker selvfølgelig ikke at vente 16 år mere på det næste mesterskab, men tålmodighed er en dyd, og de sidste 2 år har vist, at vi ved at følge strategien, bliver stærkere år for år og kan lykkes, hvis blot vi holder den rette kurs.

Den succes vi oplevede i 2021, kan friste til ikke at holde kursen, friste til at accelerere unødigt eller friste til salg af ejerandele, justeringer i ejerkredsen, nye emissioner eller lignende tiltag, der kan risikere at påvirke vores klub og det store fællesskab, der er bygget op om klubben.

Det er vigtigt for os at være tydelige: Hvis der inden for den kommende tid skal træffes nogle afgørende strategiske og økonomiske beslutninger om fremtiden for vores fælles klub, så forventer vi, at der bliver lyttet til fansenes stemme. Vi fans er sammen med de frivillige en central del af det fundament, som klubben er bygget på. Derfor er vi også en stemme, der bør lyttes til, når der skal træffes beslutninger om fremtiden. Ved at det store fællesskab bliver hørt, risikerer man ikke at sætte fællesskabet over styr. For det må på ingen måde ske!

Overordnede vigtige holdepunkter for os fans:

  • At Brøndby IF fortsat er klubbens navn, at farverne er gule og blå, og at vi spiller på Brøndby Stadion.
  • At Brøndby IF er overvejende dansk ejet.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ejer andre fodboldklubber – hverken i Danmark eller udlandet. Ejerne skal alene ønske Brøndby IF det bedste.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke ønsker at bruge klubben som en markedsføringsplatform, et personligt brand eller som led i et ”sportswashing” initiativ lanceret af en oliestat, et diktatur eller lignende.
  • At dem, der ejer Brøndby IF, ikke er en udenlandsk kapitalfond eller andre, der alene ønsker et medejerskab for at sikre en kortsigtet gevinst. Vi forventer et langsigtet ejerskab med fuld opbakning til den strategi, der er lagt.
  • At der er 100% gennemsigtighed om hvem ejerne er, og hvilke midler de investerer i klubben.
  • At det store fællesskab bliver inddraget i processen.

Vi anerkender, at der kan være behov for tilførsel af kapital og nye medejere. Men det skal ske på måder, der alene vil Brøndby IF og det store fællesskab det bedste.

Vi ser frem til et nyt og spændende år for vores fælles klub.

Fanafdelingen i Brøndbyernes IF, Brøndby Support, Alpha og Svinget

Skrevet af

Spred ordet