SydSiden Online (SSO)

Brøndby Support
Forum-forside

Log ind | Registrering

Jong BIF (SydSiden Online)

skrevet af 1312, Hellerup, , 20.12.2021, 22:59

Når man ser på hvad der kommer ud af Hollandske klubbers talentafdelinger, så ville det jo være fedt om vi kunne kopiere noget af det.

Deres liga system er jo lidt anderledes og kunne man måske indføre noget lignende??

Med den nye liga struktur med 12 hold i divisionerne, så kunne man jo overveje at lade klubbernes 2. hold rykke op. Vel og mærke et U23 hold med modifikationer.

Det har før været diskuteret og de mindre klubber er naturligvis bange for at de store sidder på al flæsk.

Men hvad nu hvis man lod det økonomiske spille ind også. Så fx op til 3 U23 hold kunne være i en division.

Men klubben med et U23 i en division skulle betale kompensation til de øvrige tilbageværende i pågældende division. Det ville hjælpe øvrige klubbers økonomi og kunne forbedre deres muligheder.

Så fx i 1. division. Lad os sige FCM, FCK og BIF havde et “Jong hold”. De skulle så betale en kompensation på fx 7,5 mill kroner til en pulje der deles mellem de øvrige.

Er der fx 72 mill i tv penge i 1. division (hvad ved jeg??) Så ville en 1. divisions klub, med 3 superliga klubbers U23 hold i rækken få:

72 mill / 9 hold = 8. Plus 3 x 7,5 mill = 22,5 / 9 hold = 2,5 mill. Alt i alt 10,5 mill kroner i tv-penge / kompensation. (72 mill kun valgt fordi det er deleligt med 9)

Beløbene må man jo tale om, men de skal jo lægge der hvor de “store” klubber begynder at føle at det gør lidt ondt.

For det gør naturligvis ondt på en anden klub der fx ikke kan være i 1. division på den bekostning.

U23 hold skal kunne rykke ned og hvis et U23 hold i 2. division, fx AGF vinder en af de 2 første pladser, så spilles der kvalifikation mod den dårligste af de U23 hold i 1. division. Næstbedste 2. divisions klub rykker så direkte op, selv på en 3. plads

Hvis dårligste U23 hold i 1. division rammer en af de to dårligste pladser, så rykker de direkte ned.

De samme fra 3. division op i 2. division, så potentielt kan alle have et U23 hold. U23 holdet må modtage spillere over 23 år, hvis denne har været skadet mere end 2,5 måneder og er på vej tilbage. Dog ikke spille med mere end X antal spillere over 23 år samtidig.

Og spillerne skal tilmeldes U23 holdet fra starten af sæsonen.

Beløbene i 2. og 3. division for kompensation skal være mindre. Men det ville faktisk kunne hjælpe 1. divisionsklubberne der er tilbage til fuldtids prof forhold når de får en tilstrækkelig stor kompensation.

Og hvis man som superliga klub ikke ønsker at bruge et budget på at prøve at rykke i 1. division, så kunne man jo nøjes med at komme i 2. eller 3. division.

Det ville booste klubbernes talent arbejde, både i de nu lidt bedre stillet små divisions klubber, men også for dem der kan spille med unge spillere på et højere niveau.

Hvis en 1. divisions klub fik 2,5 mill mere ind i indtægter, eller mere, så er det vel noget der flytter dem ganske meget.

Og vi må nok erkende at 25 fuldtidsklubber bliver det svært at få til at køre i DK.

Synes godt om (0) Synes ikke om (17)

Hele tråden:

SydSiden Online (SSO) | Ansvarlig
568981 indlæg i 27230 tråde, 12668 registrerede brugere, 306 brugere logget ind(0 registrerede, 306 gæster)
powered by my little forum  RSS-Feed
^