Lad fodbolden tage ansvar – Det er tid til at få gang i Superliga-ordningen igen!

Fælles udmelding fra Brøndby Support og Fanafdelingen

Siden d. 13. september har vi som almene fodboldfans ikke kunnet komme på stadion og støtte vores klub. Her stoppede Superliga-ordningen, og derefter var der kun tilladt med 500 mennesker samlet på stadion (inkl. spillere, trænere, dommere, TV-folk m.v), og indtil videre har tallet for tilskuere i år været NUL.

Efter forhandlingerne blandt Folketingets partier d. 22. marts blev fodbolden “sparket til hjørne” med nedsættelsen af en hurtigt-arbejde ekspertgruppe, der medio april skulle komme med forslag til, hvordan større forsamlinger (herunder Superliga-kampe) kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt.

I dag er vi præcis medio april, og det glæder os, at der nu kan anes positive vinde for at få tilskuere tilbage på stadion igen.

Folketingets partier er blevet indkaldt til forhandlinger her i eftermiddag, og i den forbindelse har vi et klart budskab til politikerne:

Lad fodbolden tage ansvar og åbne på forsvarlig vis med Superliga-ordningen, som de allerede har bevist, at de har kunnet leve op til.

Klubberne og fodboldfans har fra første færd udvist ansvarlighed og samfundssind. Vi har, som så mange andre, accepteret nedlukninger, og klubberne har i samarbejde med myndighederne udarbejdet en detaljeret plan: Den såkaldte Superliga-ordning, som er et gennemarbejdet og gennemtestet koncept for afvikling af fodbold under hensyn til den globale pandemi. Med Superliga-ordningen har man sikret, hvordan man har kunne have tilskuere på stadion på en ansvarlig måde med bl.a. 500 tilskuere fordelt på hver deres afsnit med behøring afstand mellem fans, navn og kontaktoplysninger på alle besøgende for smitteopsporing, differentierede ankomsttider, opdelte køer, særskilte indgangene m.v. Klubber og fans har på fornemmeste vis bevist, at de har kunne administrere dette. Og der har på intet tidspunkt været konstateret smitte i forbindelse med et stadionbesøg – ikke ét!

Kun ganske få steder i samfundet har der været en så ansvarlig og udførlig plan, og det mener vi i høj grad bør tages med i overvejelserne om smitterisiko.

Vi fodboldfans hungrer efter at komme tilbage på stadion. Det er en essentiel del af vores sociale liv, og vi savner det!

Vi har naturligvis forståelse for, at der er mange, der savner at komme tilbage til tidligere tider med koncertoplevelser, restaurantbesøg, familiebesøg og meget mere. Vi siger ikke, at vi skal behandles bedre end andre grupper eller komme foran i køen. Vi opfordrer blot til, at der tages hensyn til det store og anerkendte arbejde, der er blevet lagt i Superliga-ordningen og den store ansvarlighed, som klubber og fans har bevist, at de kan udvise.

Vi fans og klubberne er selvfølgelig HELT klar til – igen – at tage ansvar og bidrage til genåbningen af Danmark på ansvarlig vis. Vi appelerer til hurtigst muligt at genstarte dansk fodbold med afsæt i Superliga-ordningen, frem til at vi på et senere tidspunkt kan åbne yderligere op.

 

Skrevet af

Spred ordet