#Flerefanspåstadion

For knap en måned siden indførte regeringen restriktioner, som slog dansk fodbold tilbage til NUL med store konsekvenser for dansk fodbold. I Brøndby er konsekvenserne tydelige og store, der med udgangen af september måtte opsige 5 medarbejdere, og man kunne frygte, at det ikke stopper der. 

Restriktionerne betyder, at kampdagsindtægterne er forsvundet som dug for solen, og at det er sværere for klubben at tegne sponsorater – i en tid hvor de er på jagt efter en ny hovedsponsorDerudover er omkostninger ved at lukke blot 225 fans ind på stadion så storeat vi sammen med Alpha og Fanafdelingen for godt en måned siden meldte ud, at vi opfordrede klubben til at give alle billetter til partnere fremfor fans. Noget der gjorde ondt i hjertet på os alle. For vi savner alle at komme på stadion, bakke holdet op og være en del af det fællesskab, der betyder så meget for os alle. 

Foto: Robert Hendel

Vi ER klar over, at vi befinder os i en helt ekstraordinær situation, og at det kræver, at fans og klubber agerer meget, meget anderledes end normaltSuperligaen og Brøndby IF er derfor også gået forrest og har arbejdet ansvarligt hele vejen under COVID-19 pandemien. Der er udarbejdet omfattende protokoller – godkendt af politi og sundhedsmyndigheder. Der er lagt et stort stykke arbejde i at sikre, at man kan tage til fodbold på stadion på trods af COVID-19Stadion er opdelt i sektioner af max 500 i hver sektion, der er forskellige ankomsttider for sektionerne, der er ekstra servicepersonale og øget løbende rengøring, og der er styr på smitteopsporingen. Vi kunne fortsætte.

Klubberne har kastet millioner af kroner efter at kunne afvikle fodboldkampe under en pandemi, uden tilsvarende indtægter. Klubberne har ageret ansvarligt fra dag 1, og gør det fortsat. De af os, der var så heldige at komme på stadion under Superliga Ordningen, kan alle skrive under på, at Brøndby IF i den grad havde styr på afviklingen af kampene. Vi oplevede trygge og sikre rammer, hvor det var tydeligt, at klubben gjorde alt i deres magt for at sikre sig imod smittespredning. Derfor kan det undre, at der fra den ene dag til den anden bliver lukket for en ordning, der virker meget bedre, end det man oplever i fx supermarkeder og i storcentre. 

Foto: Robert Hendel

På trods af det omfattende arbejde med at sørge for trygge og sikre rammer, på trods af det grundige arbejde med at udarbejde protokoller, på trods af at Superliga Ordningen er godkendt af politi og sundhedsmyndigheder, virker det som om, at regeringen og sundhedsmyndighederne har valgt at lukke både øjne og ører for alt dette og i stedet blot føre signalpolitik.  

Et meget tydeligt bevis på, at man ikke hverken ser eller lytter til det kæmpe arbejde, der gøres i Fodbold Danmark er, når sundhedsmyndighederne henviser til en kamp, der blev afviklet for 8 måneder siden (Atalanta – Valencia d. 19. februar) – i et helt andet landog særligt under HELT andre forholdsregler end kampe afvikles under i Danmark i dag. Det er simpelthen mangel på respekt for en hel branche, der virkeligt lider! 

Vi anerkender selvfølgelig, at smittetallene ikke er de samme som i sommers, og at der er en stigning i antallet af smittede i Danmark og Europa. Vi har selvfølgelig forståelse for, at man fortsat er bekymret for, hvordan det udvikler sig. Vi er dog virkeligt bekymrede for hvilke konsekvenser de nuværende restriktioner har for vores elskede klub og for Fodbold-Danmark generelt. Det kan være lidt svært at se behovet for at slå så hårdt ned på fodbolden, når vi samtidig kigger på tal, der viser at der har været smittetilfælde, der kan spores tilbage til fodboldkampe. Vi gentager: Der har været NUL smittetilfælde blandt tilskuere til fodboldkampe i 46 superligakampe under Superliga Ordningen. 

Der er brug for en plan og der er brug for svar. Hvilke krav stiller sundhedsmyndighederne til at klubberne igen kan åbne op og få flere fans på stadion? Hvad mere kan fodboldklubberne gøre? Hvad mere kan vi fans gøre? Hvad skal smittetallet være på? Eller skal vi bare affinde os med den nuværende situation og vente på forår og en vaccine, alt imens at vores klub (og branchen generelt) er i knæ og kæmper for overlevelse. 

Imens vi venter på svar fra regeringen og myndighederne, skal der lyde en opfordring til vores medfans: Bak op om vores klub via bl.a. nedenstående:

Støt klubben og deres partnere med KØB GULT 2.0 kampagnen  

Tøm Brøndby Shoppen

Køb fællesskabsbilletter 

Brug din lørdag på at se kvinderne kæmpe på Bane 2 

Skrevet af

Spred ordet