Fair Play-samarbejdsmøde om fredelig kampafvikling

På et hasteindkaldt møde i Fair Play-samarbejdet har Brøndby IF, fangrupperne Brøndby Support og Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune drøftet weekendens hændelser efter Brøndby-FCK-kampen.

Fodboldkampe på Brøndby Stadion afvikles i store træk uproblematisk og uroligheder i forbindelse med fodboldkampe i Brøndby er et særsyn, men i weekenden gik det galt efter kampen mellem Brøndby og FCK. Fair Play-samarbejdet mødtes derfor onsdag den 7. november 2018 til et hasteindkaldt møde for at tale om, hvad der var sket, og for at se fremad.
Fair Play-samarbejdet består af Brøndby IF, fangrupperne Brøndby Support, Alpha Brøndby, Vestegnens Politi og Brøndby Kommune. På dagens møde deltog også en repræsentant fra Fri Sport.
Parterne sad omkring samme bord på Brøndby Rådhus for at tale om sammenstødene mellem politi og fans efter weekendens kamp og drøfte, hvordan fortsat samarbejde kan dæmme op for lignende hændelser i fremtiden.
”Hændelserne efter søndagens kamp er dybt beklagelige, både for de tilskadekomne, for Brøndbyborgere, der følte sig utrygge, og for de 21.000 fodboldfans, der ellers havde en god eftermiddag på stadion. Det var alle enige om” siger Kent Magelund, borgmester i Brøndby Kommune, og fortsætter:
”Vi har alle en stor kærlighed til fodbold – og mange af os har jo også et helt særligt forhold til Brøndby – og derfor har vi også en oprigtig interesse i, at det skal være en festlig og tryg oplevelse at gå til fodbold. Når stemningen er høj og følelserne sidder lidt uden på tøjet, så bliver mindre misforståelser og mangelfuld kommunikation noget af det, der kan fyre op under uoverensstemmelser. Alle parter var enige om, at det skal vi prøve at undgå fremover.”
”Der var derfor bred enighed om, at fortsat dialog er vejen frem. Det har en god effekt, at vi er på fornavne med hinanden og har en åben og respektfuld dialog – også selvom vi ikke altid starter med at være enige. Vi har derfor aftalt, at vi fremover vil mødes to gange årligt. Politiet og fangrupperne var også enige om, at kommunikationen forsøges styrket i situationer, hvor man står overfor hinanden, så konflikter ikke trappes op, men ned,” fortæller Kent Magelund, borgmester i Brøndby.
Fairplay – også udenfor banen’-aftalen er ikke bare den første af sin slags i Danmark, den er også enestående internationalt. Det hører til sjældenhederne, at politiet og de relevante parter har så tæt et samarbejde om at fremme positiv fankultur, som det er tilfældet i Brøndby.

Skrevet af

Spred ordet