Brøndby Support klager til Pressenævnet

Fanklubben indbringer regional tv-station for Pressenævnet efter et stærkt kritiseret nyhedsindslag.

Op til gyserkampen i Horsens i maj bragte TV 2 | ØSTJYLLAND et nyhedsindslag, hvor Brøndbyfans blev udsat for alvorlige anklager uden mulighed for at give svar på tiltale.

Nyhedsindslaget udløste en sand klagestorm fra Brøndbyfans via mail og på Facebook, og Brøndby Support og Brøndby IF var ikke sene til at tage afstand fra indslaget.

TV 2 | ØSTJYLLAND tog herefter kontakt til Brøndby Support med henblik på et interview på vegne af de mange Brøndbyfans.

Da forventedes det i fanklubben, at Brøndby Supports repræsentant på vegne af de mange Brøndbyfans ville få lejlighed til at besvare de enormt grove anklager, der blev fremsat i udsendelsen to dage forinden.

Desværre var det ikke tilfældet, og af den grund har Brøndby Support efter noget betænkningstid valgt at klage til Pressenævnet.

“Vi kan ikke leve med den måde, som Brøndbyfans bliver fremstillet på i udsendelsen. Vi er heller ikke tilfredse med, at vi ikke fik lov til at tilbagevise de mange anklager, der blev fremsat i det indslag, vi kritiserede, og derfor ser vi ingen anden udvej end at få Pressenævnet til at vurdere sagen,” siger Claus Helgesen, formand for Brøndby Support.

Foruden de grove anklager, som Brøndby Support ikke mener at have fået lejlighed til at svare på i interviewet, bliver der i det pågældende nyhedsindslag flere gange vist billeder af jublende Brøndbyfans, mens der bliver talt om vold og kaos.

“Brøndby Support tager skarpt afstand fra alle former for ballade, vold og hærværk, men vi har også kun hovedrysten til overs for sådan en unuanceret og fordomsfuld fremstilling af en masse uskyldige mennesker. De bliver i den bedste sendetid ufrivilligt udstillet som en flok frådende voldsmænd, og det kan vi ikke leve med i fanklubben,” siger Claus Helgesen.

Brøndby IF har fans i alle aldre og samfundsgrupper spredt over hele landet. En stor del af disse udgør fanklubbens medlemmer.

Skrevet af

Spred ordet