Dårlig presseskik hos TV2 Østjylland

I et nyhedsindslag fra i går fyger det med anklager mod Brøndbyfans fra flere sider.

Desværre har TV2 Østjylland, der bragte indslaget, ikke valgt at lade så meget som én Brøndbyfan svare på de meget grove anklager.

De stjæler og alt muligt, lyder en af anklagerne blandt andet.

Vagtselskabet AROS, der varetager sikkerheden på CASA Arena Horsens, får sammen med Østjyllands Politi også lov at komme med anklager, der heller ikke bliver besvaret.

Af indslaget fremgår det heller ikke, om man har forsøgt at få svar fra den anklagede part.

Det undrer vi os meget over i Brøndby Support, som repræsenterer en stor del af de mennesker, der bliver skudt på i indslaget.

Det bryder samtidig også med de vejledende regler for god presseskik.

Er det, fordi journalisten bag indslaget ikke har kunnet finde en Brøndbyfan?

I Brøndby Support har vi flere gange stillet os til rådighed, når journalister har haft brug for en kommentar eller svar på spørgsmål.

Og vi har før hjulpet journalister med at finde interviewpersoner til tv-indslag.

Derfor kan vi ikke forstå, at TV2 Østjylland ikke som en sidste udvej har henvendt sig til os i forbindelse med indslaget.

Vi stiller os også uforstående over for den retorik, man benytter i indslaget, eksempelvis “Udsigten til tusindvis af Brøndbyfans på det totalt udsolgte CASA Arena Horsens har medført en sikkerhedsoprustning langt udover det sædvanlige”.

Efter indslaget sidder man som seer med følelsen af, at der udbryder borgerkrig i Horsens.

Brugen af dækbilleder er misvisende. Blandt andet ser man glade Brøndbyfans, mens der tales om, at Brøndbyfans er “berygtede efter ballade, vold og optøjer ved adskillige kampe gennem årene”.

TV2 Østjylland bringer ikke et journalistisk indslag. Det er et partsindlæg, og det bifalder vi ikke i Brøndby Support.

Vi kan i fanklubben ikke acceptere, at samtlige Brøndbyfans – heriblandt flere tusinde af vores medlemmer – omtales som tyveknægte og voldsmænd, der får udskænkningsstederne til at lukke.

Journalisten nævner først, at politiet har bedt beværtninger om at lukke, og senere at beværtninger selv frivilligt har valgt at lukke af frygt for ballade. Ikke en beværtning bekræfter denne påstand for seerne.

Både i Aalborg, Odense, Aarhus, Randers, bare for et tage de seneste par eksempler, har Brøndbyfans været mere end velkomne på de værtshuse, man har besøgt.

Vi forstår heller ikke denne frygt for ballade på de beværtninger, som ifølge indslaget ser sig nødsaget til at lukke, hvad enten det er frivillig eller på grund af et politi-påbud.

I Brøndby Support tager vi afstand fra al form for vold, hærværk mv.

Vi bifalder dog heller ikke elendig journalistik, som det indslag TV2 Østjylland serverede for deres seere i går, i høj grad bærer præg af.

Vi håber derfor, at TV2 Østjylland snarest vil beklage denne lemfældige omgang med god presseskik og i fremtiden bringe nyhedsindslag, der er balancerede.

 

Det famøse indslag kan du se her

 

Se også:

Vi kæmper sammen om Brøndby – og for overlevelse

Behold din lighter i lommen, og din fadøl i hånden

Skrevet af

Spred ordet