Sådan smadrer man Superligaens bedste produkt

Spred ordet

På ganske få år er det lykkedes Brøndby IF, FC København og politiet i fællesskab at ødelægge den klart mest attraktive vare i Superligaen.

Udebaneregistrering, fingeraftryk, navn på billetterne, besværlig bustransport, ændring af kamptidspunktet, sløjfede udebaneafsnit.

Lyder det bekendt?

Uigennemtænkte initiativer er bestemt ikke en mangelvare, når klubberne ønsker at dæmme op for den ballade, der ofte opstår omkring kampene mellem Brøndby IF og FC København.

Og selvom de føromtalte tåbelige initiativer ikke burde kunne overgås, så sker det alligevel gang på gang. Stille og roligt er man på vej mod at afvikle den bedste vare, som dansk fodbold har at tilbyde: kampene mellem Brøndby IF og FC København.

Til den næste kamp er det på imponerende vis lykkedes de to klubbers sikkerhedsorganisationer og politiet i fællesskab at overgå tidligere tiders dumheder.

Ingen børn = ingen adgang

På lørdag er Brøndby-afsnittet nemlig lavet om til et såkaldt familieafsnit, hvor det kun er muligt at få adgang, hvis man har stiftet familie, og de medfølgende børn er under 12 år.

Som en ekstra krølle på halen skal man kunne dokumentere familieforholdet, så man kan ikke bare gå ud og låne et barn ude i byen, hvis man vil ind på Brøndbyafsnittet.

Lørdagens tiltag viser i hvert fald med al tydelighed, at klubberne intet har lært af de de foregående kampe, hvor folk blot er blevet væk i protest i stedet.

Det samme er balladen omkring stadion godt nok også, så set i det lys virker initiativerne da efter hensigten.

Hvis det dog bare kunne stilles så simpelt op.

Foto: Robert Hendel

Fansene er en del af attraktionen

Når det ene holds fans bliver væk, så forsvinder balladen omkring stadion rigtigt nok.

Det samme gør en stor del af den stemning, der tidligere har kendetegnet disse opgør mellem to ærkerivaler, og det er straks langt værre.

Stemningen er nemlig med til at tiltrække børnefamilierne. Det er blandt andet stemningen, der gør disse opgør så attraktive – også for tv-seere.

Derfor kan det forekomme en kende underligt, at klubberne gør alt for at skræmme fansene væk fra kampen.

Ønsker man virkelig at ødelægge Superligaens uden sammenligning mest attraktive produkt, som man er godt på vej mod med disse tåbelige tiltag?

DSB og FC Nordsjælland viser vejen

I Farum har man valgt en anden tilgang til fansene. Her er dialogen i højsædet.

FC Nordsjælland har i stedet for restriktioner forsøgt at gøre det attraktivt at komme til Farum som fan af udeholdet.

Det samme er tilfældet i DSB’s fodboldtog, hvor personalet taler med – og ikke til – fansene. En kæmpe succes.

Imødekommenhed og dialog har stort set elimineret hærværksepisoder på Farum Park og i DSB’s tog, når Brøndbyfansene kommer på besøg.

Et tilfælde?

For kort varsel

Idéen er om at lokke børnefamilier til fodbold er slet ikke tosset, for det er i børnene, at fremtidens fans skal findes. Men målet helliger ikke midlet – hverken i bestræbelserne på at signalere handlekraft eller i kampen om børnefamiliernes gunst.

Klubberne vil på lørdag afskære en meget stor del af Brøndbys fanskare fra at se kampen i Parken – eller i hvert fald fra Brøndbyafsnittet, og der er ingen grund til at tro på, at hjemmeholdets sikkerhedskorps har tænkt sig at gamble med sikkerheden ved at blande fansene på de andre tribuner.

Det kan blive skrækscenariet, hvis en stor del af de mange Brøndbyfans, der ikke opfylder kriterierne for at komme ind på Brøndbyafsnittet, alligevel vælger at tage i Parken.

Utænkeligt er det i hvert fald ikke, at disse fans af sikkerhedsmæssige årsager vil blive afvist ved indgangene til de andre tribuner.

Dette eksempel ville være overflødigt, hvis man gjorde det hele meget mindre restriktivt – og meget mere attraktivt.

Som bekendt sker det ikke på lørdag, men når man så vælger at holde fast i et initiativ som børne-tiltaget i weekenden, så er det mindste, man kan gøre, da at give Brøndbyfansene ni måneders varsel.

 

 

Læs mere af samme skribent:

Har klubben fået fingeren som ønsket?

Ingen ballade – og heller ingen tilskuere

Skrevet af

Spred ordet