Bevar Mike Jensen!

Spred ordet

Jeg var, ligesom sikkert mange andre fans, forundret og overrasket over at høre, at Brøndby og Mike Jensen ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse.
Jeg har i de senere år opfattet Mike Jensen som en del af Brøndbys kultur og identitet og derfor er det også “tragisk” at samarbejdet skal falde på økonomiske hensyn. For selvom jeg er enig i grund-synspunktet om, at kassen skal stemme, så er jeg også af den holdning, at visse mennesker og omstændigheder er hævet over simple økonomiske overvejelser – og en sådan omstændighed er Mike Jensen.
 
Jeg tænker i den henseende bl.a. tilbage på efterårets kamp mod det såkaldte “byens hold”, hvor Mike Jensen var capo for en dag. Han stod på det lille stillads foran Sydsiden og førte an i den råben, hujen og syngen som der var – og mest fantastisk af alt var det, at han stod der som om, det var det naturligste sted i verden, for ham at stå.
Det er desværre alt for sjældent at nutidens sportsfolk har den tilknytning til deres fans og derfor vil det også være et kæmpe tab for klubben og dens selvforståelse hvis Mike Jensen forlader Brøndby.
 
Men jeg er jo også klar over, at virkeligheden hele tiden banker på for Brøndby If. Pengene er små og det gør mulighederne mindre – men her må jeg så i samme moment pege på de tiltag, som er i gang rundt om klubben. Tiltag som bl.a indebærer at fansskaren kunne komme mere på banen også i en økonomisk henseende. Og netop en situation som denne med Mike Jensen må da mane til eftertanke om, hvorvidt alle de tusinder af mennesker som bakker op om klubben på daglig basis ikke også kunne bruges fremadrettet til, at sikre at klubben kan fastholde de spillere som gør en forskel på banen såvel som udenfor.
 
Derfor vil jeg gerne sparke kampagnen “Bevar Mike Jensen” i gang. En kampagne, som skal understrege behovet for, at Mike Jensen forbliver på Vestegnen – og måske også bliver et udtryk for, hvis han alligevel skulle forlade klubben, at bevare den ånd, som han altid har bragt ind på banen og ud til tilhængerne.
Jeg kunne godt tænke mig, at problematikken omkring Mike Jensen bliver hævet op fra pengekassens snævre niveau, til et sted hvor det bliver symbolet på behovet for nytænkning og forandring – således at det som Mike Jensen står for bliver til et udtryk for en værdi, som klubben fremadrettet kan samles om.
 
Jeg har ingen illusioner om, at Mike Jensen kommer på folke-aktier eller bliver reddet af Kasi-Jesper eller andre “ivrige” iværksættere, – så måske er ovenstående kampagne bare et udtryk for min frustration over, at en vigtig og betydningsfuld spiller er på vej væk, men jeg kunne virkelig godt ønske for klubben, at hans exit så i det mindste blev en anledning til, at ryste posen – både i bestyrelsen, på ledelsesplan og blandt fansene, således at resultatet blev, at vi alle mødtes under en samlet overskrift – nemlig “Bevar Mike Jensen” og alle de Mike Jensener som fremtiden måtte byde på….

Skrevet af

Spred ordet