Hyldest til mr. Cool

Spred ordet

Han bliver kaldt Danmarks svar på Mourinho, og selvom sammenligningen er passende så har han alligevel sin helt egen måde at agere på, – både i forhold til spillere og presse.

Henrik Jensen ikke sur eller tøse-fornærmet,og han har heller ikke behov for at komme med bovlamme undskyldninger eller sø-forklaringer, som andre af superligaens trænere. Han forholder sig blot afbalanceret og afklaret til de udfordringer, som han møder – og derfor er han et perfekt match for Brøndby.

For selvom medierne til tider, i deres evindelige mangel på fantasi, har kaldt Brøndby for cirkus, galehus og andet godt fra havet, så er sandheden om Brøndby den, at det kræver et varmt hjerte og en kold hjerne, at stå i spidsen for BIF. Et varmt hjerte, som banker for det gule og blå, og for de værdier, som klubben i dets grundform er bygget op omkring, og en kold hjerne, som kan træffe de rette og nødvendige beslutninger, når dette er påkrævet, – og det er Henrik Jensen manden for. Han synes ikke, at ryste på hånden, når der skal laves rokeringer i spillertruppen, og hans tale er ikke tøvende, når han har brug for at motivere spillerne og tage til genmæle overfor en presse, som er på en hidsig og ensidig jagt efter endnu en dårlig historie, at skrive om Brøndby.

Og tro mig, jeg er ellers ikke den, som ligger under for idéen om, at alle er ude på, at ramme Brøndby for enhver pris. Jeg tror ikke på konspirationer, men jeg kan blot konstatere, at der gælder andre regler for Brøndby, end for de øvrige klubber i superligaen. Det er som om, at hvis noget går galt i Brøndby, så er den historie langt mere interessant, end hvis noget går godt – Og måske er vi selv skyld i det, fordi vi stædigt insisterer på, at holde fanen højt i forhold til sammenhold og engagement, og hele tiden søger at bevare en fodboldklub, hvor traditioner og historien ikke bare er floskler eller baggrundsfyld, men en allestedsnærværende del af kulturen omkring træneren, ledelsen, holdet og fansene. Og det er her, at Henrik Jensen udfylder rollen som bindeleddet mellem det som sker på banen og så den arbejdsindsats og det fodboldspil, som vi på lægterne altid har værdsat og forbundet med Brøndby.

Brøndby har fortsat en bid vej at gå, før spillet og holdet er der, hvor vi alle ønsker det skal være, – men med Henrik Jensen i spidsen, mener jeg, at vi har fået manden, som tør tænke langsigtet, uden at beklage sig over forholdene, – og på allerfineste vis får det bedste ud af de spillere, som under hans ledelse, er begyndt at tage springet fra talenter, som gør deres bedste, – til spillere, som tør at vinde.

Så denne hyldest går ud til manden, ud til Mr. Cool, som ikke ligger under for nogen, – og fremover vil jeg sommetider tillade mig selv, at kigge på Mourinho og tænke – ”nå ja, ham – Real Madrids svar på Henrik Jensen….”

Skrevet af

Spred ordet