Kommentar til Ekstra Bladets artikel

Vi stiller os forundrende over artiklen som Ekstra Bladet vælger at bringe i dagens udgave af avisen avisen (”Vi kæmper vores kamp på tribunen”, d. 16. april 2010). Vi, i Brøndby Support, kan slet ikke genkende det billede, der bliver tegnet i artiklen. Både Brøndby Support og fangrupperingen Alpha er i jævnlig kontakt med klubben, og der er en god dialog imellem os og klubben, hvor der kan snakkes frit fra leveren, og hvor der bliver lyttet til alle parters meninger. Her er både plads til at være uenige, kritisere, men der er også en gensidig respekt. Så sent som i går blev der holdt et lille møde op til kampstart, med deltagelse af Emil Bakkendorff og Jordi Roig fra klubben, 3 fra Alpha og 1 repræsentant fra Brøndby Support, hvor der blev snakket frit om den aktuelle situation, om situationen i Odense, og hvordan vi alle i fællesskab løser dette.

Vi mener bestemt ikke, at aktioner med brug af romerlys baner vejen til, at vi som fans kan have flag og bannere med på diverse udebanetribuner  –  snarere tværtimod! Vi kan dog give den, af os ukendte ”Tommy”, der medvirker i artiklen ret i, at det er trættende at opleve, hvordan vi gang på gang bliver mødt af forbud, når vi kommer på udebane. Forbud, som desværre er med til at bremse den positive og fredelige fankultur, og samtidig også er årsagen til at nogle i afmagt desværre vælger at reagere med romerlys afbrænding. Vi er ekstremt kede af at se den forskelsbehandling, der er rundt om på nogle stadions. Vi ønsker blot at ganske normale fan-remedier som fx flag og bannere også skal være en del af vores remedievalg – ganske som det er det på Brøndby Stadion samt det er på hjemmeholdets tribuner de steder vi kommer frem. Vi har i den forbindelse taget fat i klubben med henblik på at finde løsninger på de problematikker, der evt. måtte være til vores kommende udebanekampe.

Vi vil godt opfordre sikkerhedschefer og klubberne til at overveje, hvad de får ud af at forbyde, at vi må tage flag med ind, eller lave en flot tifo til støtte for vores drenge på grønsværen. Vi håber, at de i stedet vil være med til at støtte den positive fankultur ved at tillade at vi kan bakke vores hold op, både visuelt med flag og tifo, samt vokalt med sange og chants.

Vi vil også godt opfordre alle andre fanklubber og fanfraktioner, som gæster Brøndby Stadion om at medbringe flag og arrangere tifo, være aktive på tribunen visuelt og vokalt. Og dermed vise at hos Brøndby er der ikke forskelsbehandling.

Til sidst vil vi godt opfordre vores egne fans til at kontakte Brøndby Support, hvis de bliver mødt af forbud, forskelsbehandling eller uretfærdig behandling, på den måde kan vi og klubben reagere, og gøre noget ved problemet.

Med venlig hilsen

Brøndby Support

Artikel i Ekstra Bladet “Vi kæmper vores kamp på tribunen”

Ole Palmås kommentar på brondby.com

Har du som Brøndby fan oplevet forbud, forskelsbehandling, uretfærdig behandling hører vi gerne fra dig, send en mail til kontoret@bif-support.dk
Ønsker pressen kommentarer fra Brøndby Support, kan kontakter og telefonnr. findes på vores presse side

Skrevet af

Spred ordet