Kvinder og Fodbold

Spred ordet

Sas-ligaen er gået på vinterpause og vi venter alle i spænding på, hvad der sker i det kommende transfervindue. Men i stedet for at beskæftige sig med den miserable efterårssæson, og som alle andre gøre sig klog på hvad der var galt med vores alle elskede Brøndby hold, vil jeg i stedet prøve at beskæftige mig med noget helt andet. Nemlig om fodbold og kvinde, nej ikke kvinde fodbold, men om kvinder, der ser fodbold. Netop det er et fænomen fyldt med fordomme, især som der bliver flere og flere af os. Som kvinde og fodbold fan bliver jeg ramt af mange af dem, dog uden at de har nogen tilknytning til virkeligheden.
 

Jeg starter lige med nogle af fordommene/stereotyperne:

    • Kvinder der kommer til fodboldkampe på stadion er der kun for at se på fyre.Det er der med garanti nogle af tøserne der gør. De er ret nemme at spotte, det er dem med fuld make-up, superstylet hår, høje hæle og den seneste mode i tøj på. Men jeg, mine veninder og generelt de tøser jeg kender, der ser bold, ser kun hvad der sker på banen. (Jo vist man glor sig omkring i halvlegen, og inden spillerne kommer ud til opvarmning. Vi skal jo have lidt underholdning i pausen). Men vi kommer altså på stadion for at se kampen.
    • Kvinder kan ikke reglerne. En fordom som Oddset har været med til at fremme, især at vi ikke kan offside reglen. (okay med hjælp fra nogle kvinder, der gav deres bud). Bevares de kvinder, som ikke ser bold og er interesserede i bold, kan ikke offside reglen, og hvorfor skulle de kunne det. Jeg kan selvfølgelig sagtens sidde her og sige at jeg kan reglerne, især offside reglen, men jeg kan jo ikke tvinge dig til at tro mig. Men tror du mig ikke, vil jeg godt udfordre dig til at fortælle mig offside reglen i stedet.
    • Kvinder, der ser fodbold, er sociale tabere, ligner noget der er løgn osv.hmmm nej, eller jeg vil da vove at påstå at jeg hverken er social taber, ligner noget der skal gemmes væk i et meget mørkt rum eller noget i den stil. Jeg vil dog medgive at jeg nok ikke viser mig fra min bedste side, når jeg ser bold. Jeg står op, hiver børsten gennem håret, børster tænder, smider det første og bedste på, og min fodboldtrøje, de behagelige sko, og min særlige kasket, og så ud af døren og møde vennerne. Jeg tager jo ikke derud for at møde fyre og score min næste kæreste (måske egentligt utroligt at jeg har fundet en kæreste)

 

Foto: Robert Hendel
 
Okay, kan ikke lige komme på flere fordomme, men de dækker nu også godt nok. Så nu vil jeg i stedet fortælle lidt om hvordan mine venner, veninder og jeg ser fodbold, og hvilket forhold vi har til vores hold.
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er Brøndby fan af hele mit hjerte, eller at fodbolden fylder en del i mit liv. Største delen af min omgangskreds har sit udspring omkring Brøndby, største delen af min familie er Brøndby fans (på nær de få, der endnu ikke har set lyset, og holder med et eller andet fusionshold.)
 
Min søster og min bedste veninde er dem, jeg ser 99 % af alle kampe med, Vi har vores egne små traditioner, som i bedste overtro skal gennemføres til hver kamp, ellers vinder Brøndby ikke (Vi har vist ikke lige været så gode til at huske det i efteråret). Det vigtigste er, at vi skal lave en særlig dans inden kampstart, og helst også igen i pausen, hvis Brøndby ikke fører. (Vi har naturligvis ingen indflydelse på de udekampe vi ikke ser live, så vi vil helst undslå os skylden for de mange tabte udekampe.)
 
Men stilstand bliver hurtigt kedeligt, så der skal ske noget nyt indimellem. Efter den famøse kamp i Viborg d. 6. oktober 2007 startede vi en ny tradition med nogle af vores venner. Da det dengang (og til dels stadig er) noget ganske særligt, når Brøndby vinder en udebanekamp, mener vi det bør fejres på behørigvis med champagne og kage til den efterfølgende hjemmekamp, en event vi meget meget gerne vil holde meget oftere i den forårs sæsonen. Jo jo traditioner skal holdes i hævd, og det er en tradition, der aldrig bliver kedelig (det er jo en meget glædelig ting at kunne fejre 3 point på kontoen- og så er champagne og kage jo altid godt, mums)
Puuuha det bliver en laaaang vinterpause, når jeg allerede nu glæder mig til at sæsonen går i gang igen, og drengene forhåbentligt igen går efter alle 3 point hver gang! (Ja ja, bare kald mig dum og naiv, men jeg kan ikke lade være med stadig at tro og håbe lidt.)

Skrevet af

Spred ordet