Mighty Colors 4, 2009 – på gaden 9. december

Om en uges tid lander dette års sidste udgave af Mighty Colors i din postkasse og sammen med dette blad udsendes Brøndby IFs nye merchandise katalog med masser af interessante julegave idéer til alle Brøndbyfans.

I bladet kan du denne gang læse flere spændende artikler om nogle af de mange frivillige, der sørger for at give dig en festlig oplevelse som Brøndbyfan og du kan også læse flere artikler om året der er gået, blandt andet om hvordan en fan mener at følelserne har domineret vores opbakning på tribunen og om hvorfor Brøndby Tifo har været stort set ikke eksisterende i år 2009.

År 2009 i Brøndby Tifo – hvor blev de af?
I artiklen om Brøndby Tifo taler to personer ud om nogle af de mange episoder der har påvirket Brøndby Tifo i år 2009.
”Midtjylland og Horsens skulle jo vise sig at være et udtryk for den nye linje, der blev lagt fra diverse jyske sikkerhedschefer – vi har gennem lang tid haft et ganske fornuftigt samarbejde med diverse sikkerhedschefer, eller samarbejde er måske så meget sagt, men de har haft en forståelse for de ting, Brøndby Tifo laver, og de værdier der ligger bag. Nu var der så en periode med megen fokus på nogle få kedelige episoder, og det resulterede i, at man hellere ville sige nej til alt end at finde løsninger begge parter kunne være glade for.” fortæller Christian Kindler, ansvarlig for Brøndby Tifo, blandt andet om de mange forbud der gjorde deres arbejde på udebane ekstremt vanskeligt.

Artiklen giver også et indblik i det arbejde Brøndby Support har lavet for at komme de mange problemer til livs og giver et indblik i hvorfor det har været så svært at få bragt Brøndby Tifos arbejde på ret kurs igen.
”Vi ringede og sendte mails til DBU, hvor vi fokuserede på ønsket om at komme balladen til livs og præsenterede en lang række punkter, som vi mente man kunne iværksætte eller i hvert fald drøfte, men vi fik faktisk stort set intet svar. Én gang lykkes det os at få et svar, da vi kom i kontakt med den ansvarlige for DBU’s kontrolløruddannelse, men svaret fra den ansvarlige var, at man kun ønskede at snakke med DFF om sådanne ting. DFF er ganske vist en forening, der samler en lang række fanklubber, men med al respekt for DFF så er deres primære fokus område at lave sociale arrangementer fanklubber imellem og at yde opbakning til det danske landshold. Det har intet med de problemer, som vi stod overfor at gøre, og eftersom to af Superligaens største fanklubber (Brøndby og OB, red.) ikke er medlem af DFF, virkede det håbløst, at de kun ville snakke med DFF om dette. Vi prøvede i et par måneder at få skabt kontakt, men efter syv mails og et utal af telefonopkald uden svar gav vi simpelthen op og måtte indse at DBU af ukendte årsager ikke ønskede at snakke med Brøndby Support.” fortæller Michael Duus, næstformand i Brøndby Support, om deres forsøg på at få DBU med på planerne om nogle fælles retningslinjer på alle stadions som kunne gøre Brøndby Tifos arbejde lettere i fremtiden.

Læs hele artiklen om Brøndby Tifo i næste nummer af Mighty Colors som udkommer d. 9. december.

Skrevet af

Spred ordet