Helt i uheld – en beretning fra Horsens

Ovenpå begivenhederne i Horsens vil der sikkert være nogle der kigger på capo-tårnet onsdag aften og synes at de kan genkende manden i tårnet. Det kan de formentlig også, han har nemlig lige været i tv og nogle vil sikkert genkende ham som manden der umiddelbart efter slutfløjtet var i clinch med vagterne foran Brøndby-afsnittet i Horsens. Nogle vil sikkert have svært ved at forstå hvordan han efterfølgende kan være at finde på så synlig en post hvervet som capo er.

For at undgå misforståelser kommer derfor her historien om hvordan Christian Kindler endte i hænderne på vagterne og hvorfor han står i capo-tårnet i aften. Christian er udover capo også ansvarlig for Brøndby Tifo,  bestyrelsesmedlem i Brøndby Support og en hovedfigur i fangruppen Alpha. Han er med andre ord en meget fremtrædende fan og en af de mest eksponerede overhovedet, han er ekstremt dedikeret og har sine hænder nede i stort set alt der rører sig på den positive fanscene i Brøndby. Søndag aften var han derfor i Horsens, hvor han kampen igennem gjorde sit til at holde opbakningen oppe på et højt niveau, lige indtil begivenhederne mod slutningen af kampen førte ham ind på plænen og i hænderne på vagterne.

Mod slutningen af kampen brænder flere mindre bål på den nedre del af tribunen og Kindler forsøger to gange at få kontrollørerne til at reagere eller i det mindste udlevere en pulverslukker. Første gang bliver han afvist og får i stedet kastet vand efter sig, anden gang kan han nøjes med en afvisning. Det får ham til at hoppe over rækværket, hvorefter han tager en længere diskussion med vagterne der fortsat er passive omkring brandene. Knapt så passive er de dog omkring Kindler, der bliver forsøgt lagt ned uden den store succes.

Til sidst lykkes det dog at få ham lagt ned, hvorefter en vagt placerer en hånd på struben og et knæ i maven på Kindler, hvilket får gruppen af fans langs hegnet til at eksplodere og det bliver til tv-billeder af en gruppe unge mennesker der slår og fægter med flag. En slipper over hegnet og får hevet vagten væk fra Kindler mens andre får dysset gruppen langs rækværket lidt ned. Kindler kommer på benene igen, en del blå mærker og hudafskrabninger rigere, hopper han straks op på hegnet igen og beder folk slappe yderligere af og forlade stadion hvilket sker under højlydte eder og forbandelser.

Med til historien hører det, at Kindler for under en måned siden stod overfor de selvsamme vagter i Randers, hvor han var manden der trådte ind og hjalp disse vagter med at håndtere det massive pres der var ved at opstå på indgangene. Naturligvis skulle Kindler ikke have taget diskussionen med vagterne som situationen var, men eftersom vagterne kendte Kindler fra sidst i Randers har vi fuld forståelse for at han forventede, at de ville løse problemet via en dialog med ham.
Vi er yderligere tilfredse med at Kindler efter denne behandling, fortsatte sit arbejde med at skabe ro blandt de medrejsende Brøndbyfans og få alle sikkert ud fra stadion.   

Fra Brøndby Supports side skal der derfor lyde en opfordring til at give opbakningen en ekstra tak opad i aften. Vi ved at Kindler er klar med megafonen og resten er op til dig, jer, os – alle der tager til fodbold på Brøndby Stadion i aften for at følge drengene i gult. Vi VIL i den finale!

Ovenstående er baseret på informationer fra en partisk kilde. Brøndby Support er i besiddelse af video og fotos der bekræfter hændelsesforløbet som det er beskrevet ovenfor.

En sort søndag i Horsens

Skrevet af

Spred ordet