Slemme slemme fy fy næ næ nix nix slut forbudt!

Brøndby Tifo har rettet henvendelse til AC Horsens for at blive informeret om hvad der er tilladt i Horsens og hvad der ikke er, og ikke overraskende er ikke-tilladt kolonnen fyldt godt op. I tilgift er så meget i tilladt kolonnen pålagt restriktioner at man skulle tro vi var svensken på vej over isen i 1658. Men det er vi ikke, vi kommer ikke for at hærge og plyndre, men for at skabe en positiv, højlydt og farvestrålende opbakning til vores klub.

I Brøndby Support undrer vi os over de mange forbud der efterhånden rammer de, der ønsker at fremme den del af fankulturen der bygger på vokal og visuel støtte, den del der kommer med fredelige hensigter og som ikke er kendt for at skabe andet end positive oplevelser – også for hjemmepublikummet.

Vi er alle klar over at en meget lille del af tilskuerne til fodboldkampe kan finde på at træde udenfor stregerne, men vi er svært utilfredse med at vi, det store fredelige flertal, bliver taget som gidsler i klubbernes ellers rimelige kamp mod de få der fortjener betegnelsen ballademagere. Vi har meget svært ved at se hvordan det skal svække disse ballademagere, at man sætter begrænsninger for de, der vil den positive fankultur. Tværtimod kan dette vanskeliggøre den ellers positive udvikling vi er inde i.

Senest så vi i Randers, at selvom kontrollørkorpset ikke havde det rette antal folk der kunne sikre at folk var på stadion til kampstart, så valgte vores mest aktive fans at træde ind og hjælpe kontrollørerne med at løse problemet. Dette er bare et af de seneste skridt, der er taget i retningen mod et øget samarbejde mellem den positive del af fankulturen og kontrollørkorpset. Det er den vej vi skal gå hvis vi sammen vil komme problemerne til livs.

Hermann: Vores mest aktive fans var med til at assistere vagterne

Når den positive støtte til holdet i stedet bliver kriminaliseret via et stigende antal forbud, også selvom forbuddene i Horsens er færre end vi har set andre steder, så kan det være svært for de positive kræfter at se hvad deres samarbejde hjælper, fordi de simpelthen ikke bliver mødt med den samme velvilje som de selv udviser.

Til søndagens kamp i Horsens vil det således være forbudt at medbringe flag på mere end 2½ meter, flagstængerne må ikke kunne knækkes og rulleflag er helt forbudt. Dette forbud begrundes med at andre fangrupper har brugt rulleflag til at tænde romerlys under, hvilket har ført til bøder til AC Horsens. Disse forbud er heldigvis noget færre og mildere end de, der mødte os i Midtjylland for en måned siden, men det er i vores øjne stadig skudt over målet fordi der simpelthen ikke er sammenhæng mellem det man forbyder og det man vil undgå.

Forbud mod flag og bannere i Herning

Vi stiller os først og fremmest uforstående overfor kravet om at flagstængerne ikke må kunne knække, da det synes åbenlyst at flagstænger der ikke kan knække, i stedet kan bruges til at slå ualmindeligt hårdt med, hvis man da absolut vil kriminalisere flagstænger. Vi er ydermere uforstående overfor hvordan fraværet af rulleflag skulle hindre afbrænding af romerlys og brug af anden pyroteknik. Hvor forståeligt det end er, at AC Horsens ikke ønsker flere bøder, så ændrer et forbud mod rulleflag næppe markant på antallet af romerlys der måtte blive brændt af. Og igen – det er de forkerte et forbud rammer.

Følgende må medtages på Horsens Stadion

  • Konfetti og creperuller må gerne medtages.

Følgende må ikke medtages på Horsens Stadion

  • Det er ikke tilladt at medtage rulleflag. Dette begrundes med at andre fangrupper har brugt rulleflag til at tænde romerlys under, uden mulighed for AC Horsens til at finde frem til synderne.
  • Pyroteknik (romerlys, røgbomber, kanonslag etc.)
  • Balloner

Følgende er underlagt restriktioner

  • Flag med en længde på ikke over 2½ meter og kun flag med en flagstang der er fast og ikke kan knækkes.
  • Bannere må gerne medtages, men ikke hænges så de dækker faste reklamer på tribunen.

Endvidere:

Af sikkerhedsmæssige hensyn gør vi opmærksom på, at det ikke er tilladt at bære synlige kendetegn til støtte for den gæstende klub (for eksempel trøjer, halstørklæder, flag, kasketter eller lignende) i hjemmeholdets sektioner.

Ordensregler for Horsens Stadion

Skrevet af

Spred ordet